O ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε - Σκληρή επίθεση του πρώην γραμματέα της Νεολαίας - iefimerida.gr

O ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε - Σκληρή επίθεση του πρώην γραμματέα της Νεολαίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ανάμεσα στα 37 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που με κοινή τους δήλωση αποχώρησαν από το κόμμα.

Μόνο που ο Ηλίας Παντελεάκος κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα, ως εκ τούτου οι βολές του έχουν και σημειολογικό χαρακτήρα.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Παντελεάκος ρίχνει βέλη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για «μνημονιακή» γραμμή και για κόμμα που χρεοκόπησε. Επίθεση εξαπολύει και κατά της Λαϊκής Ενότητας.

«Η ΛΑ.Ε. έχει μια τάση να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Ο αρχηγισμός, η παροχολογία, η λογική της εθνοκεντρικής ανάπτυξης, η πολιτική φυσιογνωμία, που σε κάποιες όψεις προσομοιάζει στην "παλιά" μεθοδολογία άσκησης πολιτικής, δεν μπορούν να είναι κομμάτια του καινούργιου», σημειώνει.

Τονίζει ότι «το σχέδιο της Αριστεράς στοχεύει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας υπό το πρίσμα ενός διαφορετικού κοινωνικού μοντέλου, που περιγράφεται από το όραμα του κομμουνισμού. Δεν εντασσόμαστε στην Αριστερά για να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, αλλά για να αλλάξουμε τον κόσμο».

Σε ερώτηση γιατί έφτασε η κυβέρνηση στη ψήφιση του Μνημονίου, ο κ. Παντελεάκος επισήμανε: «Ήταν η ελλιπής προετοιμασία και το στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο. Αυτό το οποίο βιώνουμε σήμερα όλοι και όλες που ήμασταν ενταγμένοι/ες στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χρεοκοπία του. Αυτό δεν σημαίνει ότι τίποτα θετικό δεν βγήκε από όλη αυτή τη διαδικασία.

Το γεγονός ότι μέσω του δημοψηφίσματος εκφράστηκε με τόσο εμφατικό τρόπο η εναντίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και ειδικά της νεολαίας απέναντι στη συμφωνία, αλλά και η αμφισβήτηση συνολικά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι η πολιτική βάση την οποία η σύγχρονη Αριστερά της επομένης μέρας πρέπει να δει με προσοχή.

Το γεγονός ότι αυτό το μήνυμα του δημοψηφίσματος δεν κατάφερε να μετουσιωθεί ή να αντιστοιχηθεί σε πολιτικό σχέδιο είναι αποτέλεσμα και ελλιπούς προετοιμασίας, αλλά και αδυναμίας υπέρβασης του στρατηγικού πολιτικού μας αδιεξόδου.

Ελλιπής προετοιμασία που γεννήθηκε πάνω στην αυταπάτη ότι θα πετύχουμε μια έντιμη συμφωνία μέσω της ορθότητας των επιχειρημάτων μας και της λογικής ότι κανείς από τους συμβαλλόμενους δεν θα θελήσει να πυροβολήσει τα πόδια του».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Λαϊκή Ενότητα μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ