Χούγκο Ντίξον: Να μην επιτρέψει η αντιπολίτευση στον Τσίπρα να το παίξει Πόντιος Πιλάτος

Με τα μετεκλογικά σενάρια και τις πιθανές πολιτικές διεργασίες που θα φουντώσουν αμέσως μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ασχολήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Χούγκο Ντίξον.

Με συνεχόμενες αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο δημοσιογράφος σημειώνει πως δεν πρέπει να δοθεί στον Τσίπρα το δικαίωμα να αποχωρήσει από την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης, εάν το κόμμα του αναδειχθεί πρώτο.

Σε αυτή την περίπτωση, αναφέρει, η αντιπολίτευση θα πρέπει να αρνηθεί να μετέχει σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών ή πολιτική της οποίας θα ηγείται ο Γιάννης Δραγασάκης. «Ο Τσίπρας υπέγραψε το Μνημόνιο, αλλά πρέπει και να το εφαρμόσει. Δεν θα πρέπει, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, να νίψει τα χέρια του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ντίξον θεωρεί πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να στηρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα με την προϋπόθεση ότι θα είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Αν, ωστόσο, ο Τσίπρας δεν δεχθεί αυτού του είδους τη συνεργασία, τότε αναπόφευκτα θα προκηρύξει νέες εκλογές. «Μόνο που τότε θα κατηγορηθεί προσωπικά για το χάος που θα προκαλέσει».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ