Στο Ιόνιο θα κάνουν δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των 4 αεροδρομίων - iefimerida.gr

Στο Ιόνιο θα κάνουν δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των 4 αεροδρομίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, το Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.) στη συνεδρίασή του στις 29/08/2015 αποφάσισε να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων της χώρας.

Όπως τονίστηκε, οι επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρνητικές, καθώς τέσσερα (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου) από τα δεκατέσσερα πωλούμενα αεροδρόμια σχετίζονται άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ζωή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το Π.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει σε ηλεκτρονική μορφή δημοψηφίσματος μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη. Επίσης αποφασίστηκε η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ.

Για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, κα Ν. Πανδή, κ. Θ. Χαλικιάς, κ. Π. Δρακουλόγκονας, κ. Ε. Νιοτόπουλος, καθώς και οι κ.κ. Δ. Τσούκας, αντιπεριφερειάρχης, και Χ. Ανθης, αντιπρόεδρος του Π.Σ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ