Οι Τούρκοι έστειλαν φυλακή δύο Βρετανούς δημοσιογράφους [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Τούρκοι έστειλαν φυλακή δύο Βρετανούς δημοσιογράφους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη φυλακή θα παραμείνουν δύο δημοσιογράφοι του Vice News, οι οποίοι είχαν συλληφθεί με κατηγορίες για τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Σε βάρος των δημοσιογράφων αλλά και του Ιρακινού μεταφραστή τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας διότι κινηματογράφησαν συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), της ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης που η Αγκυρα θεωρεί τρομοκρατική. Αντίθετα, ο οδηγός των τριών αφέθηκε ελεύθερος.

Οι Τούρκοι έστειλαν φυλακή δύο Βρετανούς δημοσιογράφους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η σύλληψη των δημοσιογράφων κλιμακώνουν το ήδη επιβαρυμένο ζήτημα στην Τουρκία σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

Από την πλευρά του το Vice News, καταδικάζει την ενέργεια των τουρκικών αρχών. «Το ''Vice News'' καταδικάζει με τον εντονότερο δυνατό τρόπο τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να φιμώσει τους συντάκτες μας, οι οποίοι παρέχουν ζωτικής σημασίας κάλυψη από την περιοχή», ανέφερε ο επικεφαλής Κέβιν Σάτκλιφ σε ανακοίνωσή του.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις αρμόδιες αρχές για να επιταχυνθεί η ασφαλής απελευθέρωση των τριών συναδέλφων και φίλων μας», συμπλήρωσε.

Οι Τούρκοι έστειλαν φυλακή δύο Βρετανούς δημοσιογράφους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πληροφορίες αναφέρουν πως μόλις οι τουρκικές αρχές έμαθαν για την παρουσία των δημοσιογράφων στην περιοχή έσπευσε να τους συλλάβει, ενώ έκαναν κατάσχεση στο οπτικοακουστικού υλικό τους. Οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες τις οποίες τους απήγγειλαν.

«Αν και οι ύποπτοι δεν συμμετέχουν στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης, αποφασίστηκε να συλληφθούν διότι βοήθησαν την οργάνωση οικειοθελώς», τόνισε ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Ντιγιάρμπακιρ, με φρασεολογία που «φωτογραφίζει» το ΡΚΚ.

Με το Vice να απαντά πως οι κατηγορίες δεν ευσταθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Vice σύλληψη δημοσιογράφων Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ