Καθυστερήσεις βλέπει το ΔΝΤ λόγω εκλογών -Εχουμε να πληρώσουμε τέσσερις δόσεις - iefimerida.gr

Καθυστερήσεις βλέπει το ΔΝΤ λόγω εκλογών -Εχουμε να πληρώσουμε τέσσερις δόσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσοι φοβούνται ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με το τρίτο πρόγραμμα, δικαίως ανησυχούν.

Όπως μεταδίδει ο «Αθήνα 9,84», στην άτυπη ενημέρωση που έκανε ο Πολ Τόμσεν προς τα μέλη του ΔΝΤ επισήμανε πως λόγω των εκλογών και της διαδικασίας για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, υπάρχει ενδεχόμενο να καθυστερήσει η επόμενη αξιολόγηση από τον ESM και κατά συνέπεια να καθυστερήσει η εκταμίευση του τελευταίου μέρους της πρώτης δόσης και η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους.

Στο μεταξύ, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, η Ελλάδας είναι υποχρεωμένη να πληρώσει τέσσερις δόσεις προς το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, οι δόσεις κατανέμονται χρονικά ως εξής:

- Πληρωμή δόσης ύψους 300 εκατ. ευρώ στις 4/9

- Πληρωμή δόσης ύψους 337 εκατ. ευρώ στις 14/9

- Πληρωμή δόσης ύψους 563 εκατ. ευρώ στις 16/9

- Πληρωμή δόσης ύψους 337 εκατ. ευρώ στις 21/9

Αυτό δείχνει πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο κ. Χουλιαράκης δεν θα χρειαστεί να διευθετήσουν απλώς κάποια πράγματα, αλλά να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας προς τους πιστωτές της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ εκλογές 2015 Πόλ Τόμσεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ