Μείωση 0,4% στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο - iefimerida.gr

Μείωση 0,4% στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο

Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση 0,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, ενώ μικτή εικόνα κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ στις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων.

Ειδικότερα, αύξηση των πωλήσεων καταγράφηκε σε καύσιµα και λιπαντικά αυτοκινήτων (4,4%), βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (3,7%), ένδυση- υπόδηση (1,4%) και μεγάλα καταστήµατα τροφίµων (0,6%). Στον αντίποδα, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε σε πολυκαταστήµατα (13,7%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισµό (6,5%), τρόφιµα- ποτά- καπνό (4,7%) και φαρµακευτικά- καλλυντικά (2,1%).

Συγκεκριμένα, ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιµές) στο λιανικό εμπόριο σηµείωσε µείωση 0,4% τον Ιούνιο 2015 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαΐου 2015 σηµείωσε αύξηση 0,8%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιµές), σηµείωσε µείωση 1,7% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαΐου 2015 σηµείωσε αύξηση 2,2%.

Οι ανωτέρω δείκτες, εποχικά διορθωµένοι ως προς την επίδραση µηνιαίων γεγονότων (π.χ έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.), παρουσιάζουν την ακόλουθη εξέλιξη:

Ο εποχικά διορθωµένος δείκτης όγκου σηµείωσε αύξηση 0,4% τον Ιούνιο 2015 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015 σηµείωσε µείωση 0,5%.

Ο εποχικά διορθωµένος δείκτης κύκλου εργασιών σηµείωσε µείωση 0,8% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015 σηµείωσε µείωση 0,4%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ λιανικό εμπόριο Ιούνιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ