33χρονος έσφαξε με σπαθί Σαμουράι Γαλλίδα αστυνομικό - iefimerida.gr

33χρονος έσφαξε με σπαθί Σαμουράι Γαλλίδα αστυνομικό

Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας άντρας σκότωσε μία αστυνομικό στη Γαλλία και τραυμάτισε άλλους δύο με ιαπωνικό σπαθί Σαμουράι. Σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν αρνηθεί νωρίτερα να του δώσουν άδεια οπλοφορίας. Εκείνος αποχώρησε για να επιστρέψει μετά από λίγο με ένα σπαθί σαμουράι μήκους 80 εκ. Με αυτό επιτέθηκε στους αστυνομικούς ενώ εκείνοι αρχικά προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ωστόσο ήταν εκτός ελέγχου και κατάφερε να σκοτώσει την 30χρονη αστυνομικό και να τραυματίσει άλλα δύο άτομα. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον 33χρονο στο πόδι.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γκεάν δήλωσε πως ο επιτιθέμενος ήταν ένας δάσκαλος ο οποίος δεν ήταν γνωστός στις αρχές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του τον τελευταίο καιρό, έδειχνε σημάδια αδυναμίας.

«Το περιστατικό υπενθυμίζει πως υο επάγγελμα του αστυνομικού είναι ένα μόνιμα επικίνδυνο επάγγελμα που δικαιούται σεβασμό», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Η Γαλλική Αστυνομία από την πλευρά της κατήξξειλε την επίθεση και ζήτησε να αποδίδονται όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποινές στους δολοφόνους αστυνομικών.

(πηγή: Telegraph)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ