Κόβουν δύο μισθούς στην Πορτογαλία - iefimerida.gr

Κόβουν δύο μισθούς στην Πορτογαλία

Πορτογαλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος τα επιδομάτα αδείας και εορτών, που αντιστοιχούν ουσιαστικά σε δύο μισθούς, καθώς και την επέκταση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012 που εγκρίθηκε χθες το βράδυ από το υπουργικό συμβούλιο της Πορτογαλίας.

Ο πρωθυπουργός, Πέδρο Κοέλιο, στο διάγγελμα μετά την παρουσίαση του προϋπολογισμού τόνισε πως μέτρα είναι απαραίτητα για να βγει η χώρα από την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και να αποφύγει να αυξηθεί και άλλο η ύφεση το επόμενο έτος.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ, η κατάργηση φοροαπαλλαγών για τα υψηλά εισοδήματα, προκειμένου να καλυφθεί μία «τρύπα» της τάξεως των 3 δισ. ευρώ του 2011.
Ωστόσο εκφράζονται φόβο πως τα νέα μέτρα αναμένεται θα αυξήσουν τα ποσοστά της ανεργία το επόμενο έτος, ενώ η ύφεση εκτιμάται πως φτάσει το 2% από 1,8% φέτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ