Σύρος πρόσφυγας πουλούσε στυλό για να ζήσει - Συγκίνησε ακτιβιστές και τώρα μαζεύουν λεφτά για εκείνον [εικόνες] - iefimerida.gr

Σύρος πρόσφυγας πουλούσε στυλό για να ζήσει - Συγκίνησε ακτιβιστές και τώρα μαζεύουν λεφτά για εκείνον [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας πρόσφυγας από τη Συρία κάθε μέρα βρισκόταν στους δρόμους της Βηρυτού, πουλώντας στυλό και κρατώντας αγκαλιά την κόρη του. Από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε viral και η ζωή του άλλαξε.

Ολα ξεκίνησαν από τον ακτιβιστή Gissur Simonarson, ο οποίος αποφάσισε να αναλάβει δράση και έτσι ανέβασε μια φωτογραφία του άγνωστου άνδρα στο Twitter, για να μάθει ποιος είναι και να τον βοηθήσει.

Μετά από λίγη ώρα, ένας χρήστης του έστειλε λεπτομέρειες, εξηγώντας του πως αυτός ο άνδρας βρίσκεται στο ίδιο σημείο εδώ και καιρό και προσπαθεί να πουλήσει στυλό στους περαστικούς.

Τότε δεν ήταν λίγοι αυτοί που θέλησαν να βοηθήσουν και να βρεθεί τρόπος, ώστε να σταλθούν χρήματα στον Σύρο πρόσφυγα.

Σύρος πρόσφυγας πουλούσε στυλό για να ζήσει - Συγκίνησε ακτιβιστές και τώρα μαζεύουν λεφτά για εκείνον [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με ταχύτατους ρυθμούς ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 40.000 δολάρια. Οι διοργανωτές της όλης προσπάθειας επικοινώνησαν με τον αρμόδιο φορέα για τους Σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του πατέρα με το κοριτσάκι και να εξασφαλιστεί πως τα χρήματα θα φτάσουν σε αυτό.

Οι πληροφορίες θέλουν τον άνδρα να ονομάζεται Abdul και να μεγαλώνει μόνος του δύο παιδιά, ένα κορίτσι 4 ετών και ένα αγόρι 9. Οι τρεις τους έχουν φτάσει στο Λίβανο από Γιαρμούκ, κατακλυσμό των προσφύγων στη Συρία, που είναι έρμαιο επιθέσεων του ΙΚΙΛ.

Σύρος πρόσφυγας πουλούσε στυλό για να ζήσει - Συγκίνησε ακτιβιστές και τώρα μαζεύουν λεφτά για εκείνον [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Σύρος πρόσφυγας πουλούσε στυλό για να ζήσει - Συγκίνησε ακτιβιστές και τώρα μαζεύουν λεφτά για εκείνον [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ