Υποχρεωτικό το «κούρεμα» στις τράπεζες - iefimerida.gr

Υποχρεωτικό το «κούρεμα» στις τράπεζες

ελεγχόμενη χρεοκοπία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Οχι μόνο μεγαλύτερο αλλά και υποχρεωτικό θα είναι το «κούρεμα» που θα υποστούν οι τράπεζες, στη περίπτωση που δεν συναινέσουν στο πλέγμα προτάσεων που ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, βάζοντας «φωτιά» έτσι στις συζητήσεις και στα σενάρια περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας!

Τη βόμβα έριξε ο πρόεδρος του EUROGROUP Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στο Γερμανικό Ραδιόφωνο, λίγο πριν τις κρίσιμες επαφές που θα έχει ο ίδιος με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τους εκπροσώπους των ιδιωτικών τραπεζών: «Οι ιδιωτικές τράπεζες πρέπει να γνωρίζουν ότι αν η εθελούσια συμμετοχή των πιστωτών δεν είναι επαρκής και αν δεν συμφωνήσουμε με τη προσφορά που θα πρέπει να κάνουν οι τράπεζες, τότε θα πρέπει να βάλουμε σκοπό μια μη εθελοντική συμμετοχή των πιστωτών»!

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον απόηχο της συνάντησης του με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, όπου ο κ. Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι θα τεθεί προς συζήτηση και το σενάριο περί «κουρέματος» 50% στα ελληνικά ομολόγα, ενώ την ίδια ώρα σε συνέντευξη του στο γαλλικό ραδιόφωνο, ο Γάλλος ομόλογος του Ευάγγελου Βενιζέλου παραδεχόταν ότι το «κούρεμα» του 21% είναι ξεπερασμένο από τις εξελίξεις κι ως εκ τούτου οι συζητήσεις γίνονται για μεγαλύτερο «κούρεμα».

Καθοριστικός παράγοντας χαρακτηρίζεται η αξιολόγηση της Τρόικα, με βάση την οποία θα κριθεί και η βιωσιμότητα του Χρέους, ενώ σε κάθε περίπτωση οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με σχέδιο αποτελεσματικής στήριξης των τραπεζών, οι οποίες θα υποστούν βαρύ πλήγμα- κυρίως οι ελληνικές- λόγω του μεγαλύτερου «κουρέματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ