Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης η υπόθεση Εθνικής – Alpha - iefimerida.gr

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης η υπόθεση Εθνικής – Alpha

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοιχεία για την κίνηση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank την περίοδο των διαπραγματεύσεων των δύο τραπεζών για συγχώνευση ζήτησε ο εισαγγελέας Εφετών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος για τυχόν κερδοσκοπικά παιχνίδια λόγω εσωτερικής πληροφόρησης κατέθεσαν ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών της Εθνικής Τράπεζας Άνθιμος Θωμόπουλος και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, Ιωάννης Κωστόπουλος. Και οι δυο άνδρες υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε «αξιοποίηση πληροφοριών».

Στόχος του εισαγγελέα Εφετών είναι να ενημερωθεί με αναλυτικούς πίνακες για τα πρόσωπα εκείνα που επένδυσαν στις συγκεκριμένες μετοχές των τραπεζών κυρίως το διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2011 που δημοσιοποιήθηκαν οι σχετικές πληροφορίες για τον επικείμενο «γάμο» των δύο τραπεζών.

Αφορμή για το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης αποτέλεσαν διάφορα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν κάποιοι οι οποίοι κερδοσκόπησαν και ο κ. Ντογιάκος θέλει να δει αν στοιχειοθετείται η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως αυτό της «αξιοποίησης πληροφοριών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ