Αφιέρωμα στον Τσάρλι Τσάπλιν - iefimerida.gr

Αφιέρωμα στον Τσάρλι Τσάπλιν

Τσάρλι Τσάπλιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προβολές ταινιών, έκθεση ρούχων και αξεσουάρ της εποχής του Μεσοπολέμου, έκθεση φωτογραφιών και live μουσικούς αυτοσχεδιασμούς θα κυλήσει ο Οκττώβριος στο Black Duck, αφού μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου το γνωστό cafe bar restaurant τιμά τον θρυλικό Τσάρλι Τσάπλιν.
Στον σπουδαίο Άγγλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Τσάρλι Τσάπλιν είναι αφιερωμένος ο Οκτώβριος στο Black Duck (Χρήστου Λαδά 9α). Το αφιέρωμα, στον πρωτοπόρο πρωταγωνιστή, αλλά και σεναριογράφο, σκηνοθέτη και συνθέτη, περιλαμβάνει έκθεση ρούχων και αξεσουάρ εμπνευσμένων από την εποχή εκείνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί του πολυχώρου, αλλά και καθημερινές προβολές ταινιών του, από μία νέα συλλεκτική 10πλή κασετίνα – έκδοση, που κυκλοφόρησε ο «Εναλλακτικός Κύκλος» και περιέχει 36 από τις ωραιότερες στιγμές του Τσάρλι Τσάπλιν σε 10 DVD: ο Σαρλώ ως μεθύστακας ή ονειροπόλος ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, με το αθώο βλέμμα του, το άτσαλο παιχνίδι με το μπαστούνι του, και την αφέλεια του. (Οι ταινίες κυκλοφορούν σε πολυτελή κασετίνα με δυνατότητα επιλογής ελληνικών η αγγλικών υπότιτλων).

Συγκεκριμένα: το αφιέρωμα περιλαμβάνει:
* Προβολή ταινιών του Τσάρλι Τσάπλιν, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, στο χώρο του bar του Black Duck.
* Έκθεση ρούχων και αξεσουάρ της περιόδου του Μεσοπολέμου στο χώρο της γκαλερί του Black Duck. Συμμετέχουν με καπέλα, ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ εποχής οι Κατερίνα Καρούσσου και Despotnia "Jewel Art".
* Έκθεση φωτογραφιών του Τσάρλυ Τσάπλιν στους χώρους του Black Duck.
* Live μουσική "interactive", με αυτοσχεδιασμoύς από διακεκριμένους μουσικούς solo, duetο και trio που θα παίζουν παράλληλα με τις ταινίες.
Ανάμεσά τους οι: Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Γιάννης Κυριμκιρίδης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Κώστας Βόμβολος, Κώστας Γιαβής, κ.ά
* Μουσικά αφιερώματα από DJs που αναφέρονται στην εποχή του πρωτοπόρου πρωταγωνιστή (Scot Joplin, Duke Ellington, Glen Miller, Dixieland period, Art Tatum αλλά και συνθέσεις του ίδιου του Τσάπλιν) που θα συνοδεύουν τις ταινίες.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:
*Το Παγοδρόμιο/Ο Σωσίας/Δίπλα Στη Θάλασσα/Ο Βοηθός
*Μια Το Πρωί/Το Ενεχυροδανειστήριο/Μια Καινούργια Δουλειά
*Βράδια Διασκέδασης/Στο Ιπποδρόμιο Της Βενετίας/Αδίστακτη Αγάπη/ Χαμός Στα Γυρίσματα/Πίσω από Την Οθόνη
*Ταγκό-Μπερδέματα/Η Γυναίκα/Πως Να Μαγνητίζεις Μια Γυναίκα/ Μια Βραδιά Στη Παράσταση
*Δουλειά/Στο Πάρκο/Ο Νοσοκόμος/Τριπλά και Διπλά
*Ο Αλήτης/Αστυνομία/Παντρειά Με Το Ζόρι
*Ο Εγκληματίας/Ο Κόμης/Το Αντίδοτο
*Ο Πυροσβέστης/Ο Περιπετειώδης/Ο Βιολιστής

*Ο Μετανάστης/Ο Εύκολος Δρόμος/Νοκ-άουτ
*Ο Πρωταθλητής/Το Ντους/Η Τράπεζα/Καυτή Κούρσα

**Με την ευγενική χορηγία του ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ