Αναδρομικό «ψαλίδι» στους μισθούς των καταληψιών των υπουργείων - iefimerida.gr

Αναδρομικό «ψαλίδι» στους μισθούς των καταληψιών των υπουργείων

Περικοπές αποδοχών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα πληρώνονται όσοι μετέχουν σε καταλήψεις υπουργείων, προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, και τόνισε ότι το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαλείψει τη συγκεκριμένη μορφή κινητοποιήσεων.

Η ΑΔΕΔΥ από την άλλη όμως δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει την κόντρα με την κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις της και ότι από τη Δευτέρα θα βρίσκονται υπό κατάληψη όλα τα κτίρια των υπουργείων. «Νυν υπέρ πάντων ο αγών» αναφέρουν οι εκπρόσωποι της χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ως μορφή συνδικαλιστικής κινητοποίησης με απόφαση ή κάλυψη συνδικαλιστικών οργανώσεων θεωρούνται απεργίες, οι οποίες είναι προφανώς παράνομες και καταχρηστικές.Η παράνομη και καταχρηστική απεργία, συνεπάγεται αντίστοιχη περικοπή αποδοχών και η περικοπή αυτή θα γίνει από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ή τον εκκαθαριστή αποδοχών για όλες τις καταλήψεις από την έναρξη τους.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ