Μόσιαλος: «Αρκετά με τα ψέμματα της Νέας Δημοκρατίας» - iefimerida.gr

Μόσιαλος: «Αρκετά με τα ψέμματα της Νέας Δημοκρατίας»

Μόσιαλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψευδολογία, παραπληροφόρηση και απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών χαρακτηρίζει τις κατηγορίες της ΝΔ για κύμα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως επιθυμεί να ενισχύσει την απογοήτευση των Ελλήνων και να τους πτοήσει ηθικά: «Δεν δικαιούνται να μιλούν αυτοί που γονάτισαν το κράτος μέσα σε μία πενταετία με ατέλειωτα ρουσφέτια και αλόγιστες προσλήψεις. Αρκετά με τα ψέμματα της Νέας Δημοκρατίας, αρκετά με αυτή την ανευθυνότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως οι προσλήψεις των δύο τελευταίων ετών έγιναν μέσω ΑΣΕΠ και πως τα τελευτάια δύο χρόνια οι λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου μειώθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ.

Διευκρίνισε για το τακτικό προσωπικό πως οι νέες εγκρίσεις για προσλήψεις το 2010 και το 2011 είναι συνολικά για 7.385 εργαζόμενους, «Το 2010 έχουμε τη μεταφορά με το νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία 1.600 εργαζομένων της παλιάς Ολυμπιακής σε υπηρεσίες του δημοσίου και ακόμη έχουμε την έκδοση ατομικών πράξεων διορισμού για 23.000 άτομα, που είχαν επιτύχει σε διαγωνισμούς, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, κατά τα έτη 2007, 2008 και 2009, την περίοδο δηλαδή που κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά με το έκτακτο προσωπικό, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε πως από τους 120.000 εργαζόμενους το 2009 ο αριθμός τους έχει μειωθεί στους 74.500 το 2010 και το 2011 το έκτακτο προσωπικό έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο στους 34.800 εργαζομένους.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αντέδρασε δηλώνοντας ότι: «Το δίδυμο Παπανδρέου - Βενιζέλου ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας. Την ώρα που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις και οριζόντιες περικοπές μισθών, δρομολογούν χιλιάδες νέες προσλήψεις»

«Οι πρακτικές τους δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές. Δεν μπορεί να απολύουν, να κόβουν τους μισθούς στο μισό, να αυξάνουν τους φόρους και ταυτόχρονα να διορίζουν. Δεν μπορεί ούτε να σιωπούν πια μπροστά στις αποκαλύψεις μας» συνέχισε ο κ. Μιχελάκης και κατήγγειλε πως το για το τελευταίο δίμηνο ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε 1.788 νέες προσλήψεις.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ