Παρατάθηκε η δημοσίευση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων των τραπεζών - iefimerida.gr

Παρατάθηκε η δημοσίευση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρέτεινε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Κανονικά οι τράπεζες με εισηγμένες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα έπρεπε να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματά τους έως τις 31 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το in.gr, η υπουργική απόφαση προβλέπει πως η παράταση παρέχεται για λόγους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και ελήφθη υπόψη έγγραφο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Αντίστοιχη παράταση είχε παρασχεθεί και τον Αύγουστο του 2012 καθώς είχε κριθεί απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος οι τράπεζες να θεωρηθούν υποκεφαλαιοποιημένες, δεδομένου ότι ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίησή τους, ενώ και οι χαμηλές αποτιμήσεις των ομολόγων εξασθενούσαν την κεφαλαιακή βάση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ