Ομαλοποιείται η εικόνα στις ασιατικές αγορές - iefimerida.gr

Ομαλοποιείται η εικόνα στις ασιατικές αγορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφώς βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει το σύνολο των ασιατικών αγορών, μετά το προηγούμενο μπαράζ έντονων κλυδωνισμών που παρουσίασε και μαζί τους συμπαρέσυραν και τα άλλα Χρηματιστήρια.

Σημαντικός καταλύτης της βελτίωσης της επενδυτικής όρεξης υπήρξαν τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve των ΗΠΑ, William Dudley, ο οποίος δήλωσε ότι η προοπτική της αύξησης των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο έχει "ξεθωριάσει" εν μέσω διογκούμενων ανησυχιών για τις εξελίξεις εκτός των συνόρων των ΗΠΑ. Η αμερικανική οικονομία δείχνει να βρίσκεται σε τροχιά για να αναπτυχθεί με "μέτριο" ρυθμό, είπε, αλλά είναι επίσης πιθανό οι υπεράκτιοι μπελάδες να επηρεάσουν αυτή την τροχιά, προειδοποίησε ο Dudley.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και η νέα παρέμβαση χτες της Κίνας που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη πως η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να προστατέψει την ευρύτερη οικονομία από τις συνέπειες της κατάρρευσης της χρηματιστηριακής αγοράς, όσο και τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας.

Η συνεδρίαση της Wall Street έδωσε τέλος σε ένα δραματικό, πτωτικό σερί έξι ημερών, με το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κλείνει με "άλμα" 619,07 μονάδων (+4%).

Στην Ασία, ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 1,33%, έχοντας υποστεί απώλειες της τάξης του 23% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 2,16%, ο Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο 1,10%, ο Kospi στη Ν. Κορέα κατέγραψε κέρδη 0,82% και ο Sensex στην Ινδία κινείται 1,41% υψηλότερα.

Καλύτερη είναι η εικόνα και στα ασιατικά νομίσματα. Το ρινγκίντ της Μαλαισίας το οποίο έχει δεχτεί τις μεγαλύτερες πιέσεις από τα ασιατικά νομίσματα, υποχωρώντας σε χαμηλό 17 ετών, σημειώνει άνοδο 0,2% στα 4,2430 δολάρια. Το μπατ της Ταϋλάνδης και το αυστραλιανό δολάριο κινούνταν σταθεροποιητικά, έχοντας καταγράψει χαμηλό έξι ετών και τα δύο στις προηγούμενες συνεδριάσεις ενώ το δολάριο Σιγκαπούρης σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1,4017 δολάρια, από χαμηλό πέντε ετών που βρέθηκε την εβδομάδα.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ασιατικές αγορές Χρηματιστήριο Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ