CINEMASS: Οι ταινίες της εβδομάδας (13 - 19/10) - iefimerida.gr

CINEMASS: Οι ταινίες της εβδομάδας (13 - 19/10)

σινεμά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος (terra_gelida@hotmail.com ) κάνει πολιτικές ίντριγκες και ρουφιανιές στους «Ειδούς του Μαρτίου», βαριέται με δύο λεσβίες σε ένα «Δωμάτιο στη Ρώμη», προσπαθεί να καταλάβει τι δουλειά έχει ο Γκας Βαν Σαντ σε εφηβικό μεταφυσικό love story, αλλά πάνω απ' όλα...

...ετοιμάζει ανθρωπολογική διατριβή για το ποιοι ακριβώς είναι αυτοί (και πρόκειται να είναι δυστυχώς αρκετοί) που θα πληρώσουν 8 ευρώ για να δούνε το «Οι Πόντιοι, Next Generation», κάνοντας ταυτόχρονα αυτό που ξέρει να κάνει χειρότερα από κάθε άλλον. Να γράφει για σινεμά.

ΑΙ ΕΙΔΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ / THE IDES OF MARCH: Κι εσύ τεκνό Βρούτε;

Βαθμολογία: 3 / 5

CINEMASS: Οι ταινίες της εβδομάδας (13 - 19/10) | iefimerida.gr 0

Και η σεζόν των Όσκαρ 2012, ξεκινάει με αυτό το χορταστικό κι αναμφισβήτητα καλοδουλεμένο, ισορροπημένο και λειτουργικό πολιτικό θρίλερ, που χωρίς να πρόκειται να σου αλλάξει την αντίληψη που έχεις για το σινεμά, υπόσχεται αν μη τι άλλο ένα βράδυ συμπαγούς κι ανταποδοτικής μαζικής ψυχαγωγίας με προοδευτική πολιτική επικάλυψη. Τα παραπάνω φυσικά ισχύουν αν ανήκεις σε αυτούς που ενδιαφέρονται για πολιτικά παρασκήνια αμερικάνικης κοπής. Ο Κλούνεϊ επιδεικνύει για άλλη μια φορά μια πλούσια παλέτα mainstream σκηνοθετικών χαρισμάτων, 'χωνεύοντας' με δημιουργικό τρόπο κινηματογραφικές σχολές και παραδόσεις που κρατάνε από τη χρυσή δεκαετία του 70 όσον αφορά το πολιτικό θρίλερ και φροντίζει να συνοδεύεται επί σκηνής από ότι καλύτερο και πιο εκλεκτικά καυτό, εν προκειμένω τον Ράιαν Γκόσλινγκ και τους Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Μαρίζα Τομέι. Ένας κυβερνήτης, τραβάει κουπί για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές όμως το σκανδαλώδες ερωτικό μπλέξιμο του υπεύθυνου τύπου της καμπάνιας του θα δώσει λαβές στο αντίπαλο στρατόπεδο και θα πυροδοτήσει μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων, αποκαλύψεων και χτυπημάτων κάτω από τη μέση που θα αποκαλύψει τις προσωπικότητες, τις φιλοδοξίες και τις κρυφές ατζέντες φίλων, συνεργατών και εχθρών, σε θριλεροειδή τροχιά, δείχνοντάς μας αυτό που πάνω κάτω ξέρουμε, φανταζόμαστε ή έχουμε ξαναδεί ότι κρύβεται πίσω από την επιφάνεια του αμερικάνικου πολιτικού συστήματος. Εξ ου και δεν παθαίνουμε και κανένα κοκομπλόκο με την ταινία παρά τα κυνικά της χαρίσματα. Για την ιστορία, «αι ειδοί του Μαρτίου» αναφέρονται στις γιορτές του Δία, 15 Μαρτίου του 44 πχ, ημέρα που ένας μάντης είχε προειδοποιήσει τον Ιούλιο Καίσαρα να μην επισκεφθεί τη Σύγκλητο. Όταν ο τελευταίος αποφάσισε να μην ακούσει τις προειδοποιήσεις, «σκόνταψε» κι έπεσε πάνω στο μαχαίρι του Βρούτου.

δείτε το τρέιλερ εδώ

ΠαρουσιάσειςRESTLESS

CINEMASS: Οι ταινίες της εβδομάδας (13 - 19/10) | iefimerida.gr 1

Ο Ενόχ ένα περίεργο emo αγόρι που περνάει τον καιρό του παρακολουθώντας κηδείες αγνώστων και πιάνοντας κουβέντα με το φάντασμα ενός Γιαπωνέζου καμικάζι από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο ερωτεύεται μια κοπέλα που έχει μόνο λίγους μήνες ζωής. Πρωταγωνιστούν οι Χένρι Χόπερ και Μία Βασικόφσκα ενώ τη σκηνοθεσία αυτού του περίεργου ανήλικου ρομάντζου που ακροβατεί μελαγχολικά και ονειρικά ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο υπογράφει ο Γκας Βαν Σαντ σε μία μάλλον αμφιλεγόμενη στιγμή της καριέρας του.

Οι κριτικοί έγραψαν

+ Μια ιδιόρρυθμη ιστορία ενηλικίωσης που είναι στην ουσία η εφηβική, μοδάτη εκδοχή του «Love Story». USA TODAY

-Αρκετοί από το κοινό δε θα πιστεύουν στα μάτια τους και πιθανότατα θα ξεσπάσουν σε αθέλητα γέλια. SAN FRANCISCO CHRONICLE

δείτε το τρέιλερ εδώ

ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΗ ΡΩΜΗ / ΗΑΒΙΤΑCΙΟΝ EN ROMA

CINEMASS: Οι ταινίες της εβδομάδας (13 - 19/10) | iefimerida.gr 2

Ο πάλαι ποτέ λατρεμένος Χούλιο Μέντεμ των υπέροχων «Εραστών του Αρκτικού Κύκλου» αυτή τη φορά κλείνεται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου παρακολουθώντας τις ερωτικές περιπτύξεις δύο πανέμορφων γυναικών σε διάθεση art lesbian chic, προκαλώντας μάλλον αρνητικά εγκεφαλικά, σε όσους προσπαθούν να καταλάβουν αν πρόκειται για τον ίδιο Μέντεμ που αγάπησαν.

Οι κριτικοί έγραψαν

+Μια αισθησιακή, χαριτωμένη μικρή ταινία με δύο πολύ ελκυστικές πρωταγωνίστριες. ΤΟΤΑL FILM

-Η μοναδική περίπτωση να σου αρέσει η ταινία είναι αν το σινεμά που προτιμάς είναι σαν τις διαφημίσεις αρωμάτων αλλά σε δίωρη διάρκεια και με μπόλικο λεσβιακό σεξ. Διαφορετικά δε θα βλέπεις τη στιγμή να τελειώσει. SOUND ON SIGHT

Δείτε το τρέιλερ εδώ


H ZΩΗ ΠΟΥ ΘΑ 'ΡΘΕΙ / AMADOR

CINEMASS: Οι ταινίες της εβδομάδας (13 - 19/10) | iefimerida.gr 3

Η έγκυος Μαρσέλα θέλει να αφήσει τον άντρα της αλλά αποφασίζει να μείνει μαζί του όταν μαθαίνει ότι είναι έγκυος χωρίς όμως να του μιλήσει για την εγκυμοσύνη της. Ταυτόχρονα, πιάνει δουλειά φροντίζοντας τον κατάκοιτο ηλικιωμένο και γεροπαράξενο Άμαδορ αναπτύσσοντας μαζί του μια ιδιαίτερη σχέση αλληλοκατανόησης. Όταν ο Άμαδορ πεθάνει, η Μαρσέλα θα το αποκρύψει από τους δικούς του, ώστε να συνεχίσει να πληρώνεται για τις υπηρεσίες της μπαίνοντας σε μια σουρεαλιστική περιπέτεια στο σημείο συνάντησης του κομψού σουρεαλισμού με τον κοινωνικό ρεαλισμό και την αλμοντοβαρική χαρμολύπη.

Δείτε το τρέιλερ εδώ

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ / DON'T BE AFRAID OF THE DARK

CINEMASS: Οι ταινίες της εβδομάδας (13 - 19/10) | iefimerida.gr 4

Ο λάτρης του φανταστικού, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (σε χρέη παραγωγού) ξεθάβει μια cult τηλεταινία τρόμου του 1973 που δηλώνει ότι τον είχε σημαδέψει και παραδίδει τα σκηνοθετικά ηνία στον ταλαντούχο οπτικά Τρόι Νίξεϊ (με περγαμηνές στο χώρο των κόμιξ) ο οποίος με τη σειρά του αναλαμβάνει να πουσάρει την ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια καριέρα της Κέιτι Χολμς. Μια δεκάχρονη πιτσιρίκα, ο μπαμπάς της και η φίλη του, μετακομίζουν σε μια βίλα, της οποίας το εξαιρετικό αλλά άκρως σκιαχτικό γοτθικό art direction μαζί με την εξαφάνιση των προηγούμενων ενοίκων θα προϊδέαζε από την πρώτη στιγμή κάθε λογικό άνθρωπο ότι κάτι δεν πάει καλά.

Oι κριτικοί έγραψαν

+ Mία από τις καλύτερες και πιο 'γευστικές' παραλλαγές στον μύθο των στοιχειωμένων σπιτιών. CHICAGO SUN TIMES

-Δεν είναι ούτε ιδιαίτερα διασκεδαστική ούτε γραφικά βίαιη. Η «Λάμψη» συναντά το «Coraline» και τα «Gremlins» χωρίς έμπνευση. – ENTERTAINMENT WEEKLY

Δείτε το τρέιλερ εδώ

ΠΟΝΤΙΟΙ, ΤΗΕ ΝEW GENERATION

CINEMASS: Οι ταινίες της εβδομάδας (13 - 19/10) | iefimerida.gr 5

Όμηρος Ευστρατιάδης, Μιχάλης Μητρούσης, Μάρκος Λεζές, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ελένη Φιλίνη. Special γκεστ σταρ: Κώστας Βουτσάς. Trash γκεστ στάρ: Παναγιώτης Ψωμιάδης, Τζούλια Αλεξανδράκη. Βάζετε στοίχημα ότι θα πάει καλά στα ταμεία; (βοηθάει και η απεργία των σκουπιδιάρικων).

Δείτε το τρέιλερ εδώ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ BOX OFFICE

Σάρωσε ο Γούντι Άλεν, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ενώ συνεχίζεται για πολλοστή εβδομάδα, η κυριαρχία των πρώτων blockbuster για τα ελληνικά ταμεία, της σεζόν, «Στρουμφάκια» και "Johny English". Aπό τις υπόλοιπες νέες ταινίες της προηγούμενης εβδομάδας, αποτυχία ολκής για τη «Νύχτα Τρόμου» με 2.500 εισιτήρια αλλά και για το «Tomboy» με 423. Εξαφανίστηκε πλέον και επίσημα το διαφημισμένο ελληνικό «Γάλα» που έφτασε αγκομαχώντας τα 6.194 εισιτήρια μετά από δύο εβδομάδες χωρίς τελικά να αφορά σε κανέναν ενώ το "Drive" συνεχίζει ακάθεκτο ως το πρώτο εναλλακτικό hit του φθινοπώρου φτάνοντας τα 43.753 εισιτήρια.

1.ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: 57.143

2.ΟΙ 3 ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ 3D: 26.892

3.JOHNY ENGLISH, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 18.119 (119.750 σύνολο)

4.ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: 15.837 (232.052 σύνολο)

5.Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ 3D: 13.711

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ