Handelsblatt: Σχεδόν απίθανη η ολική κατάρρευση της Κίνας – Η κυβέρνηση μπορεί ακόμα να στηρίξει την οικονομία - iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ 

Handelsblatt: Σχεδόν απίθανη η ολική κατάρρευση της Κίνας – Η κυβέρνηση μπορεί ακόμα να στηρίξει την οικονομία

«Σχεδόν απίθανο» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο ολικής κατάρρευσης της Κίνας, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σε δημοσίευμα της.

Ειδικότερα, επισημαίνει πως τα τεράστια αποθεματικά της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας επαρκούν για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο της ολικής κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας, ενώ προσθέτει ότι «η μείωση των επιτοκίων την Τρίτη δείχνει ότι το Πεκίνο έχει ακόμη μερικά βέλη στη φαρέτρα του ώστε να στηρίξει την οικονομία του».
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι το ενδεχόμενο συστημικής διάστασης καταρρίπτεται σήμερα, καθώς οι τράπεζες, μετά τις κρίσεις των προηγούμενων ετών, εμφανίζονται πιο μετριοπαθείς και ρισκάρουν λιγότερο.
«Μία σύγκριση με την ασιατική κρίση του 1997/98 δείχνει ότι η γερμανική οικονομία ενδέχεται να υποστεί κατάρρευση μόνο εφόσον η κρίση στην Κίνα απειλήσει τη σταθερότητα του δυτικού χρηματοοικονομικού συστήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η Handelsblatt, τονίζοντας πως «τότε η ασιατική κρίση είχε επεκταθεί στην Ευρώπη, όταν μεταδόθηκε στο δυτικό χρηματοοικονομικό σύστημα με τη στάση πληρωμών στη Ρωσία και τη χρεοκοπία του hedge fund LTCM».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ