Ρεκόρ για τις ισπανικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ - Στη μάχη σήμερα ο ΑΠΟΕΛ - iefimerida.gr

Ρεκόρ για τις ισπανικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ - Στη μάχη σήμερα ο ΑΠΟΕΛ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη σεζόν 1992-1993 που ξεκίνησε το Τσάμπιονς Λιγκ, κάθε χώρα είχε μέγιστο αριθμό εκπροσώπων τους τέσσερις. Φέτος όμως, οι Ισπανοί ήρθαν να σπάσουν και αυτό το κατεστημένο αφού με την πρόκριση της Βαλένθια στα πλέι-οφ, θα μετρούν πέντε ομάδες στους ομίλους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει τα ηνία από Άγγλους και Ιταλούς, πρωταγωνιστώντας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ να κλέβουν την παράσταση, η Ισπανία έχει απίστευτο ποσοστό παρουσίας στον τελικό της διοργάνωσης και φέτος οι πιθανότητές της για κάτι παρόμοιο θα είναι αυξημένες.

Η Βαλένθια κατάφερε να προκριθεί εις βάρος της Μονακό παρά την ήττα στον επαναληπτικό του Πριγκιπάτου και θα βρεθεί στην κλήρωση του Μόντε Κάρλο το απόγευμα της Πέμπτης, μαζί με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη. Οι Σεβιγιάνοι κέρδισαν το εισιτήριο εκμεταλλευόμενοι την αλλαγή της UEFA, η οποία φέρνει τον κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ πλέον απευθείας στους ομίλους.

Εν τω μεταξύ σήμερα θα ολοκληρωθεί το παζλ των 32 ομάδων που θα πάρουν μέρος στην κλήρωση καθώς διεξάγονται οι πέντε τελευταίοι επαναληπτικοί των πρωταθλητών στα πλέι-οφ. Ξεχωρίζει φυσικά η μάχη του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος θα επιδιώξει στην Κύπρο να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από την Αστάνα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια και σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

ΑΠΟΕΛ-Αστάνα 21:45 (0-1)
Παρτίζαν-Μπάτε Μπορίσοφ 21:45 (0-1)
Λεβερκούζεν-Λάτσιο 21:45 (0-1)
Μπριζ-Μάντσεστερ Γ. 21:45 (1-3)
ΤΣΣΚΑ Μ.-Σπόρτινγκ Λ. 21:45 (1-2)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ