Το καυστικό σκίτσο του Καρλ Λάγκερφελντ για την Ελλάδα του Μνημονίου [εικόνα] - iefimerida.gr

Το καυστικό σκίτσο του Καρλ Λάγκερφελντ για την Ελλάδα του Μνημονίου [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πίθος των Δαναΐδων αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον γνωστό σχεδιαστή μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ. Όχι για την επόμενη κολεξιόν του, αλλά για να σχολιάσει με το δικό του τρόπο την ελληνική κρίση και την συμφωνία με τους δανειστές της.

Ο Γερμανός μόδιστρος σκιτσάρισε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας FAZ, το πώς εκείνος είδε την κατάληξη των επίπονων συνομιλιών και την τελική απόφαση να δοθεί τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο τίτλος του σκίτσο του ήταν: «Ο πίθος των Δαναΐδων: Μια ελληνική εφεύρεση». Σε αυτό απεικονίζονται η Άνγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ να ρίχνουν χρήματα στο πιθάρι που είναι κατάμεστο από χρυσά νομίσματα.

Για να γίνει κατανοητός ο συμβολισμός: σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο οι κόρες του Δαναού, μετά τη δολοφονία των συζύγων τους, καταδικάστηκαν να χύνουν αιώνια νερό σε ένα πιθάρι με τρύπες.

Ο μύθος και η έκφραση χρησιμοποιούνται σήμερα για να εκφράσουν την ματαιοπονία.

Το καυστικό σκίτσο του Καρλ Λάγκερφελντ για την Ελλάδα του Μνημονίου [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ