Εκτός φυλακής Κούζηλος και Πατέλης της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Εκτός φυλακής Κούζηλος και Πατέλης της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός φυλακών βρίσκονται με δύο βουλεύματα του συμβουλίου Εφετών ο βουλευτής Πειραιά Νίκος Κούζηλος και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργιος Πατέλης, οι οποίοι βαρύνοντα με το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ενώ ο Γ. Πατέλης εμπλέκεται και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα, με το υπ΄αριθμόν 1338/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών διατάχθηκε η αποφυλάκιση του βουλευτή Νίκου Κούζηλου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής που διαμένει, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής παράδοσης του διαβατηρίου του, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα και της μη συμμετοχής σε κάθε είδους εκδήλωση της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός των γραφείων αυτής σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με εξαίρεση την είσοδο και την παραμονή στο Κοινοβούλιο για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Το ίδιο αυστηροί είναι και οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γ. Πατέλη για την έξοδό του από τις φυλακές. Με άλλο βούλευμα, τού επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής που δηλώνει μόνιμη κατοικία, η υποχρεωτική διανυκτέρευση στην οικία του, η μη απομάκρυνση του από τον νόμο Αττικής και απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων. Ο μόνος που απέμενε στις φυλακές είναι ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που τού είχαν επιβληθεί και ως εκ τούτου διετάχθη εκ νέου η σύλληψη του.

Την ίδια στιγμή η «αυλαία» η δίκης για την εγκληματική οργάνωση ανοίγει και πάλι στις 8 Σεπτεμβρίου με την διαδικασία να βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των ενστάσεων από την πλευρά των 68 κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χ.Α αποφυλάκιση περιοριστικοί όροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ