Γάλλος υφυπουργός: Βαρουφάκης, ένας ανεύθυνος δανδής... [εικόνες] - iefimerida.gr

Γάλλος υφυπουργός: Βαρουφάκης, ένας ανεύθυνος δανδής... [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ανεύθυνο δανδή» αποκάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο γάλλος υφυπουργός Marie Le Guen και επέκρινε όσους τον καλοδέχτηκαν στη Γαλλία.

«Παρακολουθώ άφωνος την ριζοσπαστική αριστερά (της Γαλλίας) να τρέχει πίσω από αυτόν τον ανεύθυνο δανδή της ελληνικής οικονομίας. Ενώ ως χθες έπλεκαν το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και τον αποκαλούσαν το μέλλον της αριστεράς στην Ευρώπη, σήμερα έρχονται να στηρίξουν αυτόν που υπονομεύει τον κ. Τσίπρα και την ανόρθωση της Ελλάδας» δήλωσε σε γαλλικό ραδιόφωνο.
Ενώ και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος προσκάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη στη Γιορτή του Τριαντάφυλλου, ο Marie Le Guen δεν είπε τα καλύτερα:
«Είναι μια προσωπικότητα που του αρέσει συχνά να ικανοποιεί τον εαυτό του, αλλά έχει πράγματα να προσφέρει στον κοινό αγώνα του Σοσιαλιστικού κόμματος».
Σήμερα τα γαλλικά μέσα δίνουν έμφαση στις κακίες που είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης -ο οποίος έδωσε πολλές συνεντεύξεις στα γαλλικά ΜΜΕ- για τη στάση της Γαλλίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Ειδικότερα, είπε σε συνέντευξή του στο κανάλι BFMTV:
«Ημουν αυτόπτης μάρτυρας της ανικανότητας της Γαλλίας και είδα τη διαφορά που υπήρχε ανάμεσα σε όσα έλεγαν οι εκπρόσωποί της και σε όσα έκαναν».

Πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε δεκτός με μεγάλο ενδιαφέρον στη Γαλλία από τους αντάρτες του Ολάντ:

Γάλλος υφυπουργός: Βαρουφάκης, ένας ανεύθυνος δανδής... [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γάλλος υφυπουργός: Βαρουφάκης, ένας ανεύθυνος δανδής... [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Γάλλος υφυπουργός: Βαρουφάκης, ένας ανεύθυνος δανδής... [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται ότι παρούσα στη Γιορτή του Τριαντάφυλλου (των ανταρτών του Ολάντ) ήταν και η Δανάη Στράτου (δεξιά):

Γάλλος υφυπουργός: Βαρουφάκης, ένας ανεύθυνος δανδής... [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Αρνό Μοντεμπούρ (δεξιά) είναι πρώην υπουργός Οικονομικών του Ολάντ. Αντάρτης και «αριστερός, κατήγγειλε τη λιτότητα και παραιτήθηκε το 2014, παρασύροντας την Ορελί Φιλιπετί, τότε υπουργό Πολιτισμού (αριστερά).

Γάλλος υφυπουργός: Βαρουφάκης, ένας ανεύθυνος δανδής... [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μοντεμπούρ και Φιλιπετί είναι από τότε ζευγάρι. Η Φιλιπετί είναι μάλιστα έγκυος και στις 29 Ιουλίου 2015 έκανε διακοπές με τον Μοντεμπούρ στην Ελλάδα. Εδώ, το ζευγάρι φιλοξενείται στην Αίγινα από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου:

Γάλλος υφυπουργός: Βαρουφάκης, ένας ανεύθυνος δανδής... [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ