Ολάντ: Η απόφαση του Τσίπρα να αποδεχθεί το νέο πακέτο διάσωσης ήταν θαρραλέα - iefimerida.gr

Ολάντ: Η απόφαση του Τσίπρα να αποδεχθεί το νέο πακέτο διάσωσης ήταν θαρραλέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε ένα άκρως εξειδικευμένο ακροατήριο, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, έκανε ειδική μνεία στον Αλέξη Τσίπρα και την απόφασή του να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Μιλώντας την Τρίτη στο ετήσιο συνέδριο των Γάλλων πρεσβευτών στο Παρίσι, ο κ. Ολάντ είπε πως εκφράζει τη στήριξή του στο πρόσωπό του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζοντας την απόφασή του να αποδεχθεί το νέο πρόγραμμα διάσωσης ως «θαρραλέα».

Παράλληλα, επισήμανε πως είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κοινός προϋπολογισμός για επενδύσεις μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης, αλλά και η θέσπιση δημοσιονομικών και κοινωνικών πολιτικών που θα ακολουθούν μία κοινή γραμμή.

Ο Ολάντ είπε ότι είναι στο χέρι της Γαλλίας, σε συνεργασία με τη Γερμανία, να προτείνει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ευρωζώνη.

«Μπορεί να υπάρξει δημοσιονομική και κοινωνική σύγκλιση ανάμεσα στις οικονομίες και μπορούμε επίσης να διεκδικήσουμε περισσότερα δικαιώματα, κυρίως στα εργασιακά θέματα», υπογράμμισε ο Ολάντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ