Τελικά ο Κανέλλος, ή Λουκ, ή Λουκάνικος είναι αγωνιστής ή ατομιστής; - iefimerida.gr

Τελικά ο Κανέλλος, ή Λουκ, ή Λουκάνικος είναι αγωνιστής ή ατομιστής;

Άρθρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα ενδιαφέρον άρθρο του στην ελβετική εφημερίδα NeueZürcherZeitung, ο ελβετός συγγραφέας με το ελληνικό όνομα, Περικλής Μονιούδης, επιχείρησε μέσα από ένα ψυχογράφημα του διάσημου πια σκύλου που πρωταγωνιστεί σε όλες τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, να δώσει μια διαφορετική ερμηνεία για τις διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Κανέλλος, ή Λουκ, ή Λουκάνικος, είναι παρών σε όλες τις διαδηλώσεις – και τις συγκρούσεις – που έχουν γίνει την τελευταία τριετία στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. Τον έχουν χαρακτηρίσει σκύλο-επαναστάτη, σκύλο-αντάρτη, Τσε των σκύλων κλπ.

Σύμφωνα με τον Μονιούδη, ο Λουκ δεν είναι αντάρτης των πόλεων που έχει συμμαχήσει με τα δίποδα στον αγώνα κατά των σωμάτων ασφαλείας, αλλά ένας αδέσποτος μπάσταρδος που είχε εγκατασταθεί στην Πλατεία Συντάγματος με καμιά δεκαριά κολλητούς του, οι οποίοι όταν ξεκίνησαν τα όργανα στην Πλατεία, την «κοπάνησαν».

Ο Λουκ όμως δεν λέει να το κουνήσει από τη θέση του έξω από τη στάση του μετρό, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν αγωνίζεται για τα δικαιώματα των υπόλοιπων αδέσποτων, αφού η πολιτεία υπήρξε γενναιόδωρη μαζί τους. Είκοσι χιλιάδες αδέσποτα επρόκειτο να θανατωθούν ενόψει των Ολυμπιακών του 2004, αλλά η τότε δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη, διέθεσε για την περίθαλψή τους 1, 8 εκατ. ευρώ.

Καταλήγει λοιπόν ο συγγραφέας: «Συνεπώς, όταν ο Λουκ αντιδρά για τα δεινά της Ελλάδας, νοιάζεται, όπως και οι υπόλοιποι διαδηλωτές, αποκλειστικά και μόνο για τη δική του θεσούλα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ