Εβδομάδα κλήρωσης στο Τσάμπιονς Λιγκ – Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού - iefimerida.gr

Εβδομάδα κλήρωσης στο Τσάμπιονς Λιγκ – Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Πέμπτη στις 18:45 θα διεξαχθεί η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στην οποία θα μετέχει και ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι θα βρίσκονται στην κλήρωση του Μονακό, περιμένουν την ολοκλήρωση των επαναληπτικών αγώνων των πλέι-οφ το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τα γκρουπ δυναμικότητας αν και οι θέσεις που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα είναι λίγες.

Από φέτος πάντως υπάρχει μια σημαντική διαφορά στη διαμόρφωση των γκρουπ δυναμικότητας. Η UEFA αποφάσισε στο πρώτο γκρουπ να τοποθετούνται οι πρωταθλητές των πρώτων οκτώ χωρών της κατάταξης ενώ στο 2ο γκρουπ θα μπουν οι ομάδες με την καλύτερη βαθμολογία στη λίστα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Αυτό σημαίνει ότι μαζί με τα μεγαθήρια στο 1ο γκρουπ Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Τσέλσι, υπάρχουν και οι «αδύναμες» πρωταθλήτριες Μπενφίκα, Ζενίτ, οι οποίες σαφέστατα είναι προτιμότερες. Ομως στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα αφού εκεί θα τοποθετηθούν οι δεύτεροι και τρίτοι των πρωταθλημάτων όπως η Ρεάλ, η Αρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αν τελικά περάσει την Μπριζ), η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 3ο γκρουπ και δεν πρόκειται ν'αλλάξει ανεξάρτητα με το ποιοι θα αποκλειστούν ή θα προκριθούν στα πλέι-οφ.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας

Α'Γκρουπ
Μπαρτσελόνα
Τσέλσι
Μπάγερν
Γιουβέντους
Μπενφίκα
Παρί Σεν Ζερμέν
Ζενίτ
Αϊντχόφεν

Β'Γκρουπ
Ρεάλ Μαδίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Πόρτο
Αρσεναλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βαλένθια
Λεβερκούζεν

Μάντσεστερ Σίτι

Γ' Γκρουπ
Σαχτάρ
Βασιλεία

Σεβίλλη
Λιόν
Ντιναμό Κιέβου
Ολυμπιακός
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Γαλατασαράι

Δ' Γκρουπ
Ρόμα
Σέλτικ
ΑΠΟΕΛ
Μπάτε Μπορίσοφ

Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Γάνδη

*Με μαύρα γράμματα είναι οι ομάδες, οι οποίες δίνουν επαναληπτικούς αγώνες στα πλέι-οφ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσάμπιονς Λιγκ κλήρωση Ολυμπιακός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ