Ψάχνουν τον κατάλληλο υπουργό Οικονομικών για την υπηρεσιακή κυβέρνηση - Ποιοι οι επικρατέστεροι - iefimerida.gr

Ψάχνουν τον κατάλληλο υπουργό Οικονομικών για την υπηρεσιακή κυβέρνηση - Ποιοι οι επικρατέστεροι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αναζήτηση προσώπου για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών μέχρι και τις εκλογές εστιάζεται το ενδιαφέρον, με τα ονόματα των Γιώργο Ζανιά και Παναγιώτη Λιαργόβα να είναι τα επικρατέστερα.

Σε περίπτωση που φανεί ατελέσφορη η κλήση του Προέδρου της Δημοκρατίας για σύμπραξή των κομμάτων για σχηματισμό κυβέρνησης, τότε ο ΠτΔ θα δώσει εντολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ως την αρχαιότερη των ανώτατων δικαστηρίων το σχηματισμό κυβέρνησης για να κάνει εκλογές.

Οπως ορίζει το Σύνταγμα, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ευρεία αποδοχή με τους προτεινόμενους υπουργούς να χαίρουν της έγκρισης της πλειοψηφίας των κομμάτων.

Η θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών είναι αυτή που φέρει το μεγαλύτερο βάρος, καθώς θα είναι το πρόσωπο που θα συντονίζει θέματα που σχετίζονται με το νέο πρόγραμμα στήριξης.

Για την καρέκλα, λοιπόν, του ΥΠΟΙΚ έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα ονόματα του νυν υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου και του πρόεδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργου Χουλιαράκη. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του vima.gr, οι δύο άνδρες δεν επιθυμούν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας την ανάληψη της θέσης.

Οπως συνεχίζει το vima.gr, από τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι προτείνονται ο «πρώην υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, αλλά και ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος φέρεται να συγκεντρώνει την έγκριση και μικρότερων κομμάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ