Νέα στοιχεία για την πτήση της Air France που έπεσε στον Ατλαντικό - iefimerida.gr

Νέα στοιχεία για την πτήση της Air France που έπεσε στον Ατλαντικό

σκάνδαλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σκάνδαλο που αποκαλύπτει την άγνοια και την απειρία των πιλότων των εμπορικών πτήσεων κάνουν λόγω σήμερα βρετανικές εφημερίδες, μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών των πιλότων της μοιραίας πτήσης της Air France, λίγο πριν πέσει στον Ατλαντικό τον Ιούνιο του 2009.

Στις συνομιλίες ακούγεται ο ένας βοηθός κυβερνήτη της πτήσης που κόστισε τη ζωή σε 228 άτομα, να λέει: «Γαμώτο! Θα συντριβούμε. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια!», ενώ ο άλλος του απαντά «μα τι συμβαίνει; Δεν ξέρω τι να κάνω», δευτερόλεπτα πριν το σκάφος πέσει στη θάλασσα.

Ο ίδιος ο κυβερνήτης, ο οποίος ήταν και ο μόνος έμπειρος πιλότος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δεν βρισκόταν στο πιλοτήριο την ώρα που οι δύο βοηθοί έχασαν τον έλεγχο του αεροσκάφους, και επέστρεψε μόνο όταν ήταν πολύ αργά.

Μέχρι σήμερα είχαν δημοσιοποιηθεί μόνο επιλεγμένες συνομιλίες μεταξύ των τριών πιλότων, οι οποίες δεν πρόδιδαν τον απόλυτο πανικό που τους κατέβαλε λίγο πριν την πτώση. Σύμφωνα με τους ερευνητές του δυστυχήματος, αυτό έγινε γιατί δεν ήθελαν να αναστατώσουν τις οικογένειες των πιλότων και των θυμάτων.

Ωστόσο, ο Ζαν – Πιερ Οτελί, ένας εκπαιδευτής πιλότων της Air France, εξέδωσε ένα βιβλίο στο οποίο παρουσιάζει τα γεγονότα που οδήγησαν στο δυστύχημα, με όλες τις λεπτομέρειες, όπως ακριβώς συνέβησαν.

Η πτήση εκτελούσε το δρομολόγιο Ρίο ντε Τζανέιρο – Παρίσι, αλλά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της, καθώς έπεσε σε τροπική καταιγίδα πάνω από τον Ατλαντικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ