Εβερεστ: Βουνά σκουπιδιών, κυκλώνουν την κορυφή του κόσμου - iefimerida.gr

Εβερεστ: Βουνά σκουπιδιών, κυκλώνουν την κορυφή του κόσμου

Έβερεστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

περιττώματαΤο Εβερεστ είναι γεμάτο με τα απομεινάρια παλιότερων αποστολών, τα οποία εκτός από κοινά σκουπίδια και ανθρώπινα , περιλαμβάνουν και τα πτώματα ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους στο βουνό πριν από καιρό, αλλά χρειάζονται πολύ καιρό να αποσυντεθούν εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.
Αυτό υποστηρίζει περιβαλλοντική οργάνωση που ζητά από την κυβέρνηση του Νεπάλ να εξετάσει την εγκατάσταση φορητών τουαλετών στο Εβερεστ, κα για τους ορειβάτες που θέλουν «ξαλαφρώσουν» στην κορυφή του κόσμου.

Όπως επισημαίνει η Eco Himal, χιλιάδες πεζοπόροι που ξεκινούν από την κατασκήνωση ορειβατών που βρίσκεται στο Νεπάλ κάθε χρόνο, θα κρατούσαν την περιοχή πολύ πιο καθαρή, αν αυτοί και οι αχθοφόροι τους είχαν έναν πολιτισμένο μέρος να πάνε όταν τους καλεί η φύση.

Όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο διευθυντής της οργάνωσης, Πίνχο Σέπρα, «τα περιττώματα είναι πρόβλημα και δεν είναι το μόνο». Ο Σέπρα υποστηρίζει ότι η εγκατάσταση των τουαλετών θα πρέπει να συζητηθεί ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διαχείρισης των αποβλήτων του Εβερεστ και των γύρω κορυφών, από την κυβέρνηση του Νεπάλ, καθώς πολλοί κατασκηνωτές και ορειβάτες πετάνε τα σκουπίδια τους δεξιά κι αριστερά, χωρίς να υπολογίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιος να τα μαζέψει. Οπως λέει χαρακτηριστικά, «υπάρχουν σκουπίδια 50 ετών εκεί πάνω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ