Δεν αποκλείει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης απέναντι στο Ιράν ο Ομπάμα - iefimerida.gr

Δεν αποκλείει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης απέναντι στο Ιράν ο Ομπάμα

Μπαράκ Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι ΗΠΑ έχουν όλες τις επιλογές στο τραπέζι για την αντιμετώπιση του Ιράν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κάτι που εκλαμβάνεται ως έμμεση απειλή για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο που αποκαλύφθηκε για την δολοφονία του πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, για το οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο Ιρανούς για συνομωσία με στόχο την διάπραξη φόνου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι αποκαλύπτεται ένα μέρος της επικίνδυνης και απερίσκεπτης συμπεριφοράς της Τεχεράνης.

Από την πλευρά του, το Ιράν έκανε λόγο για «κατασκευασμένα στοιχεία», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σχέδιο με στόχο τη δημιουργία εντάσεων στις σχέσεις του με τους γείτονές του, οι οποίες είναι ήδη τεταμένες λόγω του πυρηνικού του προγράμματος. «Θέλουν να δημιουργήσουν Ιρανοφοβία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Ραχμπάρ Αλί Χαμενεΐ στο πρακτορείο IRNA.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ