Ιδιωτικές εταιρείες για τα σκουπίδια - Αυτόφωρο για τους καταληψίες - iefimerida.gr

Ιδιωτικές εταιρείες για τα σκουπίδια - Αυτόφωρο για τους καταληψίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης-εργαζομένων στους δήμους με φόντο χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεκινά από σήμερα η αποκομιδή από ιδιωτικές εταιρείες. Στο μεταξύ άδοξα έληξε η συνάντηση της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ΚΕΔΚΕ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, ξεκινά από σήμερα κιόλας η αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι εργαζόμενοι εμποδίζουν τις ιδιωτικές εταιρείες. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του δήμου Αθήνας απείλησαν πως «θα χυθεί αίμα στους δρόμους»!
Ο κ. Κουκουλόπουλος επέμεινε επίσης στη χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρώνονται όσοι εργαζόμενοι απεργούν ή καταλαμβάνουν χώρους υγειονομικής ταφής απορριμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά: «επειδή δεν παρέχονται υπηρεσίες δεν θα πληρωθεί κανένας εργαζόμενος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δήμος της Αθήνας, Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο οποίος τόνισε:

«Αν η κυβέρνηση βάλει ιδιώτες στην αποκομιδή σκουπιδιών θα χυθεί αίμα στους δρόμους και θα πέσει η κυβέρνηση, θα έχουμε θύματα αν οι εργαζόμενοι χάσουν τη δουλειά τους».

Υπενθυμίζεται ότι με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση κάλεσε τους δημάρχους να αναθέσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιωτικές εταιρείες, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ παράλληλα δήλωσε έτοιμη να στείλει την αστυνομία και τα ΜΑΤ για να ανοίξουν οι χωματερές σε Αττική (Φυλή) και Θεσσαλονίκη (Μαυροράχη).

Απο τη μεριά τους, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν υποχωρούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμπόδιζαν χτες από το πρωί τον υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει συνέντευξη τύπου ενώ το γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες με την... κλωτσοπατινάδα με τους δημάρχους.

Τελικά, αργά χτες το βράδυ, η κυβέρνηση δια του ο κ. Καστανίδη ανακοίνωσε επισήμως ότι:

  • Οι δήμαρχοι θα πρέπει να αναθέσουν άμεσα σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων.
  • Δεν θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των δήμων που απεργούν, κάνουν καταλήψεις ή εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών. Αν οι δήμαρχοι δεν εφαρμόσουν την απόφαση αυτή τότε θα πρέπει να επιστρέψουν στο δημόσιο τα σχετικά ποσά που θα δώσουν για τη μισθοδοσία των απεργών!

Επιπλέον, ο κ. Καστανίδης κάλεσε την εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει διώξεις στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ που επιτέθηκαν χτες στους δημάρχους ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί η αποκομμιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες σε μόνιμη βάση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει όλο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ