Ταινίες της Εβδομάδας: Οι Μοντι Πάιθον σε μία θεότρελη κωμωδία [κριτική &τρέιλερ] - iefimerida.gr

Ταινίες της Εβδομάδας: Οι Μοντι Πάιθον σε μία θεότρελη κωμωδία [κριτική &τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ζεστός μήνας Αύγουστος συνεχίζει να σφυροκοπά τα νεύρα μας και την έξοδο των ταινιών. Αυτή η εβδομάδα που ελπίζουμε να είναι και η τελευταία της ζέστης η συγκομιδή είναι μικρή πλην όμως αρκετά πλούσια. Το φιλμ τρόμου «Σε Ακολουθεί» κλέβει την παράσταση ενώ η αύρα των Μόντυ Πάιθον είναι παρούσα στην κωμωδία «Ευχήσου Κι Όλα Γίνονται», τέλος το Hitman είναι μια περιπέτεια όπως πρέπει να είναι οι περιπέτειες.

Ταινίες της Εβδομάδας: Οι Μοντι Πάιθον σε μία θεότρελη κωμωδία [κριτική &τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΟΥΙΤΑ - Ερωτικό Δράμα / Γαλλία, Αγγλία (2014)

  • Suite Francaise
  • Σκηνοθεσία : Σαούλ Ντίμπ
  • Παίζουν : Κριστίν Σκοτ Τόμας, Μισέλ Γουίλιαμς, Ματίας Σένερτς, Σαμ Ράιλι, Ρουθ Γουίλσον, Μάργκο Ρόμπιν

Τι Συμβαίνει:

Γαλλία 1940: η Λουσίλ Ανζελιέ ( Μισέλ Γουίλιαμς) περιμένει νέα από τον άντρα της- κρατούμενο πολέμου, ενώ ζει μακριά απ΄το Πάρισι με την αυταρχική πεθερά της Μαντάμ Ανζελιέ (Κρίστιν Σκοτ Τόμας). Η ζωή της γίνεται άνω κάτω όταν θα φτάσουν μετανάστες από το Παρίσι, ακολουθούμενοι από ορδές Γερμανών στρατιωτών. Στο σπίτι τους θα έρθει να μείνει ο Μπρούνο φον Φαλκ (Ματίας Σένερτς) ένας ραφινάτος Γερμανός αξιωματικός.

Ξαφνικά η Λουσίλ δε μπορεί να αγνοήσει το Μπρούνο, τον ευαίσθητο αξιωματικό που παίζει και συνθέτει στο πιάνο και με τον οποίο αναγκαστικά βλέπει καθημερινά. Παρ’ όλο που αισθάνεται φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι και ο Μπρούνο είναι εχθρός, θα συμβεί αυτό που κανένας πόλεμος δεν μπορεί να αποτρέψει. Ένας έρωτας. Μια απαγορευμένη αγάπη θα γεννηθεί μέσα στην τραγωδία του πολέμου γεμάτη εμπόδια και απειλές. Ο Σαούλ Ντιμπ θα ξεδιπλώσει μια μεγάλη ερωτική ιστορία όμορφα εκτελεσμένη από ένα καστ που μπόρεσε να του δώσει δυνατές ερμηνείες.

Η ιστορία είναι από ένα βιβλίο της Εβραίας συγγραφέως Ιρεν Νεμιρόβσκυ που εκδόθηκε μετά το θάνατο της το 1942 (στο Άουσβιτς) από την κόρη της η οποία αρχικά θεώρησε πως επρόκειτο για ημερολόγιο! Το βιβλίο αναπτύσσεται σε πέντε μέρη. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα την τελευταία δεκαετία. Η αγγλική μετάφραση του έγινε best seller εξήντα χρόνια μετά, το 2006.

Στο αγγλόφωνο αυτό φιλμ το θέμα με τη γλώσσα δεν ξεπεράστηκε, καθώς όλοι στη Γαλλία ομιλούν ...αγγλικά. Κι αυτό ίσως είναι το μοναδικό ελάττωμα σ’ αυτήν την γνήσια στιβαρή ιστορία ερωτικής έλξης που κρατάει αμείωτη τη γοητεία της απ’ την αρχή ως το τέλος.

Ταινίες της Εβδομάδας: Οι Μοντι Πάιθον σε μία θεότρελη κωμωδία [κριτική &τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


ΕΥΧΗΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ - Κωμωδία / ΗΠΑ (2015)

  • Absolutely Anything
  • Σκηνοθεσία : Τέρρυ Τζόουνς
  • Παίζουν : Σάιμον Πεγκ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Ρόμπιν Ουίλιαμς (φωνή), Τζον Κλιζ (φωνή), Μάικλ Πέιλιν (φωνή),Τέρι Γκίλιαμ (φωνή), Έρικ Άιντλ (φωνή), Τζοάνα Λάμλεϊ, Έντι Ίζαρντ.

Τι Συμβαίνει:

Η ιδέα για το «Ευχήσου και Όλα Γίνονται» προέκυψε πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο, γνωστότερος ως μέλος των θρυλικών Monty Python, Τέρι Τζόουνς, διάβασε το διήγημα του Χ. Τζ. Ουέλς, «The Man Who Could Work Miracles», για έναν άνδρα που μπορεί να κάνει κάθε ευχή του πραγματικότητα. Τελικά ο Τζόουνς μετά από προτροπή του επί χρόνια παραγωγού του, Μάικ Μένταβοϊ, την πραγματοποίησε αναλαμβάνοντας και την σκηνοθεσία της ταινίας.

Ο Νιλ Κλαρκ είναι ένας απογοητευμένος από την ζωή και την δουλειά του δάσκαλος, που ξαφνικά αποκτά την ικανότητα να κάνει πραγματικότητα ό, τι ευχηθεί. Οι δυνάμεις αυτές πηγάζουν από μια ομάδα εξωγήινων, οι οποίοι τον παρακολουθούν από το διάστημα επιθυμώντας τον αφανισμό της Γης. Ο τρόπος με τον οποίο ο Νιλ θα χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνάμεις θα υπαγορεύσει το μέλλον της ανθρωπότητας – μία λανθασμένη κίνηση και οι εξωγήινοι θα καταστρέψουν την Γη για πάντα.

Όσο προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του πραγματικότητα, ο Νιλ επιχειρεί να κερδίσει την καρδιά της γειτόνισσάς του με τη βοήθεια του αφοσιωμένου του σκύλου, ο οποίος μπορεί πλέον να μιλήσει και να σκεφτεί λογικά – παρόλο που οι περισσότερες σκέψεις του αφορούν τα σκυλομπισκότα που τόσο λατρεύει! Θα καταφέρει ο Νιλ να αποκτήσει το κορίτσι των ονείρων του και ταυτόχρονα να σώσει τη Γη από την καταστροφή;

Οι θρυλικοί σταρ της κωμωδίας, Monty Python, ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους αλλά για μια δουλειά που λίγη σχέση έχει με τις απαράμιλλες επιτυχίες του περλθόντος!

Ταινίες της Εβδομάδας: Οι Μοντι Πάιθον σε μία θεότρελη κωμωδία [κριτική &τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


ΗΙΤΜΑΝ: ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Νο 47 - Περιπέτεια / ΗΠΑ (2015)

  • Hitman : Agent No 47
  • Σκηνοθεσία : Αλεξάντερ Μπαχ
  • Παίζουν : Ζάκαρι Κουίντο, Ρούπερτ Φρεντ, Σάιαραν Χιντς, Τόμας Κρέτσμαν, Χάνα Γουέιρ, Εμίλιο Ριβέρα

Τι Συμβαίνει:

Ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεο-παιχνίδια όλων των εποχών. Ένας εμβληματικός αντι-ήρωας. Ο Πράκτορας No. 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά με σκοπό να αποτελέσει την τέλεια φονική μηχανή. Με το όνομά του να έχει προκύψει από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode που υπάρχει σαν τατουάζ στο πίσω μέρος του λαιμού του, είναι το αποκορύφωμα δύο δεκαετιών έρευνας -και 46 προηγούμενων παρόμοιων πρακτόρων-κλώνων- με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα.

Ο τελευταίος του στόχος είναι μια τεράστια οργάνωση, που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του Πράκτορα No. 47 για να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα που μπορεί να έχει το μυστικό για να ξεπεράσουν τους πανίσχυρους και μυστηριώδεις εχθρούς τους, ο Πράκτορας No. 47 έρχεται αντιμέτωπος με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ρίζες του, αλλά και με τον πιο θανάσιμο εχθρό του σε μια επική μάχη.

Ταινίες της Εβδομάδας: Οι Μοντι Πάιθον σε μία θεότρελη κωμωδία [κριτική &τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ - Δράμα / Ισραήλ (2014)

  • The Farewell Party
  • Σκηνοθεσία :Ταλ Γκράνιτ, Σάρον Μέιμον
  • Παίζουν : Ζέεβ Ρεβάς, Λεβάνα Φινκελστάιν, Αλίζα Ρόζεν, Ίλαν Νταρ, Ράφι Ταβόρ, Χίλα Σαριόν

Τι Συμβαίνει:

Ο 75χρονος Yehezkel ζει σε οίκο ευγηρίας της Ιερουσαλήμ με τη γυναίκα του. Παρά το γεγονός ότι εκείνη υποφέρει από άνοια, η ζωή τους περιστοιχίζεται από παρέες και η καθημερινότητά τους κυλά εύθυμα. Όταν όμως ο Max, επιστήθιος φίλος του Yehezkel, αρρωσταίνει με ένα ανίατο νόσημα, ο Yehezkel αποφασίζει να τον βοηθήσει να πεθάνει ήρεμος, και με αξιοπρέπεια. Απευθύνεται στον Dr. Daniel, έναν κτηνίατρο, και στον συνταξιοδοτημένο αστυνομικό Raffi Segal για να εκτελέσουν αυτή τη ζόρικη αποστολή, την οποία αντιμετωπίζουν με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ – η μόνη που εναντιώνεται ηθικά στη διαδικασία είναι η γυναίκα του Yehezkel. Καθότι όμως την κρίσιμη στιγμή κανείς από την ομάδα δεν «τραβάει τη σκανδάλη», ο Yehezkel - ως πρώην μηχανικός και εφευρέτης - φτιάχνει μία μηχανή αυτό-ευθανασίας για χατίρι του φίλου του. Καθώς οι φήμες για την εφεύρεση πυκνώνουν, οι εκκλήσεις για βοήθεια, καθώς και τα ευτράπελα, πολλαπλασιάζονται. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Yehezkel αρνείται να αποδεχτεί το γεγονός ότι η κατάσταση της γυναίκας του χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Τα ηθικά διλήμματα είναι πολλά και αναπάντητα.

ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ - Τρόμου / ΗΠΑ (2015)

  • It Follows
  • Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ
  • Παίζουν : Μάικα Μονρόε, Κιρ Γκιλκραϊστ, Ολίβια Λουκάρντι, Λιλί Σέπε, Ντάνιελ Ζοβάτο, Τζέικς Γουίρι

Τι Συμβαίνει:

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ανεξάρτητη παραγωγή τρόμου που δεν έμεινε απαρατηρητη στο Φεστιβάλ των Καννών. Ένα νεανικό δράμα που μεταχειρίζεται τον τρόμο με ψυχαναλυτικές προεκτάσεις και φιλοσοφικά σχόλια σε ένα άκρως ενδιαφέρον δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης.

Στην έναρξη βλέπουμε ένα ημίγυμνο κορίτσι τρέχει ουρλιάζοντας έξω από το σπίτι της, προσπαθώντας να ξεφύγει από έναν θανάσιμο κίνδυνο που μόνο εκείνη μπορεί να δει. Ο πανικός την οδηγεί ως την παραλία όπου αφήνει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα, λίγο πριν το πτώμα της βρεθεί φριχτά παραμορφωμένο. Με αυτόν τον ανατριχιαστικό πρόλογο, το «Σε Ακολουθεί» μας προσγειώνει απότομα στον αλλόκοτο κόσμο του, τον οποίο στοιχειώνει μία αγνώστου προελεύσεως υπερφυσική απειλή που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και ακολουθεί μέρα-νύχτα το στόχο της, αθέατη σε όλους εκτός από το θύμα.

Για τη 19χρονη Τζέι (Μάικα Μονρόε), θά έπρεπε να περνάει ανέμελα Σαββατοκύριακα στη λίμνη. Έπειτα από μια φαινομενικά αθώα ερωτική συνεύρεση, όμως, βρίσκεται να καταδιώκεται από τη φρικαλέα αυτή κατάρα, με εφιαλτικά οράματα που μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε ανθρώπινη μορφή, μετατρέποντας ακόμα και τις πιο οικείες φιγούρες σε πιθανούς δολοφόνους της. Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, η Τζέι θα αναζητήσει τη βοήθεια των φίλων της σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ανατρέψει την τρομερή της μοίρα.

Εξαιρετική η Μάικα Μονρόε στο ρόλο της Τζέι καθως μεταλάσσει τον χαρακτήρα της κοπέλλας από τραγικό θύμα σε ένα υπολογίσιμο αντίπαλο, ενώ ο σκηνθέτης Μίτσελ εκμεταλεύεται την παραμικρή λεπτομέρεια για να μας περάσει τρόμο αλλά και εύστοχα κοινωνικά σχόλια που αξίζει να δείτε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ