Οταν η Ελεν Κέλερ «έπιασε από τα μούτρα» τον Αϊζενχάουερ: Ενα σπάνιο στιγμιότυπο [εικόνα&βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν η Ελεν Κέλερ «έπιασε από τα μούτρα» τον Αϊζενχάουερ: Ενα σπάνιο στιγμιότυπο [εικόνα&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα εκπληκτικό σπάνιο στιγμιότυπο από την πρώτη συνάντηση της Ελεν Κέλερ με τον πρόεδρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ είδε πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας.

Στις 3 Νοεμβρίου, 1953, η Ελεν Κέλερ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και αδιαμφισβήτητα ήταν ο πιο διαφορετικός χαιρετισμός που ο Αϊζενχάουερ είχε λάβει ποτέ.

Συνοδευόμενη από τον Πόλυ Τόμσον, η Κέλερ, χαιρέτισε τον πρόεδρο με το χέρι, μόνο που αντί να σφίξει το δικό του, το έβαλε κατευθείαν στο πρόσωπο του. Σύμφωνα με το αρχειακό υλικό, αυτός ήταν ο τρόπος της Κέλερε να «δει» τον συνομιλητή της, καθότι ήταν τυφλή.

Οπως είπε η ίδια η Κέλερ αφότου «είδε» τον Αϊζενχάουερ: «Ένιωσα το θάρρος της σκέψης που τον βοήθησε να πάει μπροστά στην ιστορία του κόσμου»

Η Κέλερ και ο Αϊζενχάουερ έγιναν στενοί φίλοι, και ο Αϊζενχάουερ ήταν προφανώς πολύ εντυπωσιασμένος με την εργασία της κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Οταν η Ελεν Κέλερ «έπιασε από τα μούτρα» τον Αϊζενχάουερ: Ενα σπάνιο στιγμιότυπο [εικόνα&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Δείτε ολόκληρη τη συνάντηση τους στο βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ