Το Λιμενικό απαντά στον Αγγλο δημοσιογράφο για το θάνατο του 70χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Συνέχεια στο σήριαλ του θανάτου του 70χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας. Στις καταγγελίες του δημοσιογράφου Τομ Μπράντι περί «αδιαφορίας» των λιμενικών που ήταν παρόντες, απαντά το Λιμενικό.

Ο Τομ Μπράντι βρέθηκε κατά τύχη στο λιμάνι της Ραφήνας την στιγμή που ο 70χρονος έκανε «βουτιά» θανάτου και μάλιστα ήταν ένας από αυτούς που βούτηξαν στα νερά, προσπαθώντας να τον σώσουν.

Χρησιμοποίησε μάλιστα το λογαριασμό του στο twitter για να περιγράψει το πόσο σοκαρισμένος ήταν από το γεγονός ότι μόνος ένας λιμενικός βούτηξε ενώ άλλοι εννέα κοιτούσαν χωρίς να προσπαθήσουν το παραμικρό. Το τελευταίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τις ελληνικές αρχές να αμφισβητούν όπως αναφέρει ο «Guardian» ότι δεν υπήρξε βοήθεια προς τον άτυχο άνδρα. Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με πηγές των ελληνικών αρχών, είανι πολύ νωρίς για να αποδοθεί ο θάνατος του 70χρονου σε αυτοκτονία, καθώς ένας άντρας είχε πεθάνει με παρόμοιο τρόπο τον περασμένο Ιούνιο.

Ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε μιλώντας στους Times ότι η «ανάμνηση και η αξιολόγηση της πορείας των γεγονότων μπορεί να είναι θολή εκ μέρους του Μπράντι, προσθέτοντας ότι τέσσερις αξιωματικοί είχαν έσπευσαν στη σκηνή και αμέσως ειδοποιήθηκε μια υποβρύχια ομάδα διάσωσης, ενώ ακόμη ένας αξιωματικός πήδηξε για να σώσει τον άνδρα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει σχετικά:«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, έμπροσθεν προβλήτα κύριου λιμένα Ραφήνας, με έναν (01) επιβαίνοντα. Άμεσα έγιναν προσπάθειες απεγκλωβισμού του ανωτέρω από στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και τη συνδρομή δύο (02) ιδιωτών με αρνητικά αποτελέσματα. Ο επιβαίνων ανασύρθηκε από στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. χωρίς τις αισθήσεις του και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Αττικής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, πρόκειται για 70χρονο ημεδαπό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε από ιδιωτικό γερανό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιμενικό Τομ Μπράντι λιμάνι Ραφήνας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ