Δεν στηρίζουν κυβέρνηση μειοψηφίας οι Τούρκοι εθνικιστές - iefimerida.gr

Δεν στηρίζουν κυβέρνηση μειοψηφίας οι Τούρκοι εθνικιστές

Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού με το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης απέρριψαν οι Τούρκοι εθνικιστές, δημιουργώντας νέα εμπόδια στις προσπάθειες του Αχμέτ Νταβούτογλου να άρει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Υστερα από μία συνάντηση διάρκειας δυόμισι ωρών με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με οποιαδήποτε από τις επιλογές που υπήρχαν στο τραπέζι προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Η είδηση ότι οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης απέβησαν άκαρπες είχαν ως αποτέλεσμα η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου να μειωθεί σε ένα νέο ιστορικό χαμηλό και να φθάσει στο 2,8680.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι ο Μπαχτσελί του ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που κατατεθεί προς ψήφιση ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, μια κίνηση που μόνο δυσκολεύει τον Νταβούτογλου να επιλύσει την κρίση πριν από την προθεσμία της 23ης Αυγούστου.

«Δεν κατέστη δυνατό να υλοποιήσουμε οποιαδήποτε από τις επιλογές που είχαμε στο μυαλό μας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με τον Μπαχτσελί», τόνισε ο κ. Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

«Η υπάρχουσα κατάσταση δεν ευνοεί το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού. Θα επιστρέψω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εφόσον καταστεί αναγκαίο αφού το συζητήσω με τον πρόεδρο», συμπλήρωσε

Οσον αφορά τα επόμενα βήματα θα υπάρχουν διαβουλεύσεις με τα στελέχη του κόμματός του αλλά και με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ