Καρφιά Βαρουφάκη κατά Τσίπρα μέσω Guardian: Σκλαβώνεις οικογένειες με το μνημόνιο - iefimerida.gr

Καρφιά Βαρουφάκη κατά Τσίπρα μέσω Guardian: Σκλαβώνεις οικογένειες με το μνημόνιο

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να αποδομήσει ουσιαστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Με δηλώσεις του την Δευτέρα στον Guardian ξεσπαθώνει κατά του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός.

Οπως υποστηρίζει «Η Βουλή ενέκρινε μία συμφωνία, η οποία επιτρέπει στους ολιγάρχες να αποκομίζουν τεράστια κέρδη και να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν». Εκτιμά επίσης ότι το μνημόνιο θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση.
«Το νέο πρόγραμμα σκλαβώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες, επιβάλλοντας σκληρές περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, ενώ επιτρέπει στις μεγάλες εταιρείες να εξαγοράσουν με πολύ χαμηλές τιμές ελληνικά περιουσιακά στοιχεία», αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ενώ προβλέπει ότι οι περικοπές συντάξεων θα είναι τόσο μεγάλες, ώστε θα επηρεαστεί δυσμενώς η καταναλωτική ζήτηση, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας.

Καρφιά Βαρουφάκη κατά Τσίπρα μέσω Guardian: Σκλαβώνεις οικογένειες με το μνημόνιο | iefimerida.gr 0
Καρφιά Βαρουφάκη κατά Τσίπρα μέσω Guardian: Σκλαβώνεις οικογένειες με το μνημόνιο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ