«Σφάζονται» Πανούσης-Παρασκευόπουλος για το ποιος έδωσε εντολή για τις έρευνες στον Κορυδαλλό - iefimerida.gr

«Σφάζονται» Πανούσης-Παρασκευόπουλος για το ποιος έδωσε εντολή για τις έρευνες στον Κορυδαλλό

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εβγαλαν μαχαίρια» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή το ποιος τελικά έδωσε την εντολή για τις έρευνες στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού, που κρατούνται μέλη της Συνομωσίας Πυρίνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο indymedia, αλλά κειμένων διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στους κρατουμένους των Πυρήνων της Φωτιάς, χωρίς καμία αιτιολογία.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο κ. Πανούσης διέψευσε πως σχετίζεται με την έρευνα, τονίζοντας πως «δεν έχω καμία ανάμιξη στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και θεωρώ απαράδεκτο να εμπλέκεται το όνομά μου, προκειμένου να κρύψουν τα ανομήματα τους ορισμένοι υπόγειοι, διπρόσωποι τάχα δικαιωματίες».

«Ούτε ως επιστήμονας, ούτε ως υπουργός, συμφωνώ με την εμπλοκή της Αστυνομίας σε τέτοιες δράσεις. Αρα η εντολή έχει δοθεί από αλλού και από άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλος απαντώντας και στον κ. Πανούση υπογράμμισε πως «οι αστυνομικοί δέχονται εντολές μόνο από την υπεύθυνη ιεραρχία. Επομένως αποκλείεται να έχουν δεχθεί εντολές από "άλλους", οι οποίοι και πάλι κρύβονται».

«Κατά τα λοιπά, έρευνες στα κελιά προβλέπονται και διεξάγονται, τακτικές ή έκτακτες, είτε με εντολές της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, είτε και υπηρεσιακά από το αρμόδιο προσωπικό της σωφρονιστικής διοίκησης», προσέθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος και συνέχισε, λέγοντας: «Η ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν κρύβονται αλλά αντιθέτως πολύπλευρα στοχοποιούνται».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Indymedia:

«Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στους κρατούμενους που κρατούνται στο υπόγειο της ΣΤ πτέρυγας και στους 4 πολιτικούς κρατούμενους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονται στο ειδικό υπόγειο παράρτημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε παρουσία της εισαγγελέως Μαρσιώτη Βικτωρίας χωρίς κάποια επίσημη αιτιολογία. Βέβαια ο πραγματικός λόγος ήταν, ότι η έρευνα έγινε κατά παραγγελία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Δημόσιας Τάξης) και συγκεκριμένα μετά από εντολή των κύκλων του υπουργού Πανούση.

Είναι η πολλοστή φορά που ο Πανούσης προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερυπουργός Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης. Μέσω συνεντεύξεων και ωμών παρεμβάσεών του δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του. Οι στενοί του συνεργάτες διαρρέουν στον τύπο και στα μπλοκ ανώνυμες πληροφορίες για δήθεν «αναταραχή στις φυλακές» «σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα από κρατούμενους» με σκοπό να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλίμα έντασης που ανοίγει το δρόμο στην αστυνομία να διοικεί ουσιαστικά τις φυλακές.

Παράλληλα ο Πανούσης , βρίσκει άξιους συνοδοιπόρους στο αστυνομικό του έργο, τους θιασώτες της αριστερής καταστολής , όπως τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη. Ο Φυτράκης ήταν ο ενορχηστρωτής της φαρσοκωμωδίας που στήθηκε εναντίον του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα με την οδύσσεια αλλεπάλληλων μεταγωγών του (Δομοκός- Αυλώνα- Κορυδαλλός) χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το αστυνομικό ευφυολόγημα της δήθεν προβοκάτσιας εναντίον του συντρόφου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος κρατάει φυσικά σιγήν ιχθύος και ουσιαστικά παραχωρεί τη διοίκηση των φυλακών στην αστυνομία και στον υπερυπουργό Πανούση.

Δεν μας εκπλήσσει η τακτική του Πόντιου Πιλάτου που εφαρμόζει. Είναι ο υπουργός που με την αδιαφορία και τα ψέματά του σχεδόν ώθησε τους απεργούς πείνας- πολιτικούς κρατούμενους ένα βήμα πριν το θάνατο.

Είναι ο ίδιος υπουργός που έφτιαξε μια ανενεργή τροπολογία-κουρελόχαρτο για την παύση των εκδικητικών διώξεων εναντίον των συγγενών των πολιτικών κρατουμένων, τη στιγμή που η Εύη Στατήρη (σύντροφος του πολιτικού κρατούμενου Γεράσιμου Τσάκαλου) κρατείται χωρίς στοιχεία εδώ και έξι μήνες στη φυλακή…».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ