Σόιμπλε στην Bild: «Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στη συμφωνία» - iefimerida.gr

Σόιμπλε στην Bild: «Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στη συμφωνία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε αλλά και ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, επαινούν την ελληνική κυβέρνηση μετά από τις τελευταίες νομοθετήσεις ωστόσο δεν λείπουν και οι προειδοποιήσεις για την παρακολούθηση της τήρησης της συμφωνίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ικανοποιημένος από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, λίγες μόνο ώρες μετά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Σε συνέντευξη του στη κυριακάτικη BILD, ο Σόιμπλε αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει κατανοήσει ότι η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει πραγματικές και βαθιές μεταρρυθμίσεις». Προειδοποιεί όμως την ελληνική πλευρά ότι τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα παρακολουθούν εάν η δανειακή συμφωνία εφαρμόζεται «σημείο προς σημείο».

Απευθυνόμενος περισσότερο στους αντάρτες βουλευτές στις γραμμές των Χριστιανοδημοκρατών και έχοντας κατά νου την ψηφοφορία στη γερμανική βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει «υπεύθυνη» τη συμφωνία, τονίζοντας ότι ανταποκρίνεται σε αυτά που είχαν συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούλιο.

Θετικός και ο Σταϊνμάγερ

Η Bild φιλοξένησε δηλώσεις και του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας να επαινεί τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν με επαγγελματικό τρόπο και ταχείς ρυθμούς, ο κ. Τσίπρας έδειξε, ότι είναι έτοιμος να συνδέσει την πολιτική του τύχη με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόλφανγκ Σόιμπλε Bild Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ