Εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισέβαλαν στην ΚΕΔΚΕ - προπηλάκισαν δημάρχους[βίντεο]

Εξαγριωμένοι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισέβαλαν στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ εκτόξευσαν μπουκάλια με νερό και ήρθαν στα χέρια με δημάρχους. Η ατμόσφαιρα στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΚΕ στο κέντρο της Αθήνας μύριζε μπαρούτι από το πρωί και χρειάστηκε μία σπίθα για να ξεσπάσει η φωτιά. Οι συγκεντρωμένοι της ΠΟΕ ΟΤΑ, σε μία προσπάθεια αντίδρασης στην πιθανότητα ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των δήμων εισέβαλαν στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Ο πρώτος δήμαρχος που δέχθηκε τα πυρά των εργαζομένων ήταν ο Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των δήμων. Όταν ζήτησε από τους εργαζόμενους να βγουν από την αίθουσα, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα και ο ίδιος δέχθηκε επίθεση από τους εργαζομένους. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν πίσω και δηλώνουν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τους ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης, ξεκαθάρισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως θα αναλάβουν το έργο της αποκομιδής ιδιώτες, αν όσοι διαμαρτύρονται δεν επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους. Οπως είπε χαρακτηριστικά η αποκομιδή θα ξεκινήσει από το μεσημέρι τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη: «Γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις, έτσι ώστε από το μεσημέρι να αρχίσει η αποκομιδή. Υπομονή λίγες ώρες». Δεσμεύτηκε δε ότι σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ