«Γλυκό» ρεκόρ, βάρους έξι τόνων - iefimerida.gr

«Γλυκό» ρεκόρ, βάρους έξι τόνων

σοκολάτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε ένα μήνα δεν κράτησε το ρεκόρ που κατείχε σοκολατοβιομηχανία από το Σικάγο για την μεγαλύτερη σοκολάτα στον κόσμο, καθώς πλέον στο βιβλίο Γκίνες την πρώτη θέση κατέχει η σοκολάτα που έφτιαξε η βρετανική εταιρία ζαχαροπλαστικής Thortons για να γιορτάσει τα 100 χρόνια λειτουργίας της.

Η σοκολάτα της Thortons ζυγίζει 5,8 τόνους, καταλαμβάνει έκταση 1,2 τ.μ και χρειάστηκαν 50 άνθρωποι και 10 ώρες για να την κατασκευάσουν. Στο παρκινγκ της εταιρίας στήθηκε κάτω από μια τέντα ένα μεγάλο καλούπι και οι 50 εθελοντές κουβαλούσαν κουβάδες λιωμένης σοκολάτας μέχρι να το γεμίσουν.

Η ιδέα για την τεράστια σοκολάτα ανήκει στον Πολ Μπελ, έναν εργαζόμενο στην εταιρία, ο οποίος δήλωσε ότι όταν ήταν παιδί η αγαπημένη του ταινία ήταν «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», όπου σε μια σκηνή εμφανίζεται μια σοκολάτα σαν κι αυτή που έφτιαξαν στη Thortons.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας, η σοκολάτα θα κοπεί σε κομμάτια και θα πουληθεί στα ζαχαροπλαστεία της Thortons, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ