Την Τετάρτη στη γερμανική βουλή το νέο δάνειο προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Την Τετάρτη στη γερμανική βουλή το νέο δάνειο προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ειδική συνεδρίαση, το πρωί της Τετάρτης, κάλεσε ο πρόεδρος της γερμανικής «Κάτω Βουλής» τους βουλευτές. Αντικείμενό της βέβαια η Ελλάδα.

Οι Γερμανοί βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για το νέο πρόγραμμα, της τάξεως των 86 δισ. ευρώ, προς τη χώρα μας. Επειτα από το Eurogroup και την έγκριση της συμφωνίας από τους υπουργούς της ευρωζώνης, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Νόρμπερτ Λάμερτ έστειλε την πρόσκληση στους βουλευτές, σύμφωνα με το Reuters.

Αν και υπάρχουν λίγες αμφιβολίες για το αν η Μπούντεσταγκ θα στηρίξει το νέο πρόγραμμα, η ψηφοφορία έχει τη μορφή δοκιμασίας για την Ανγκελα Μέρκελ, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, σημειώνοντας ότι 65 βουλευτές της τον προηγούμενο μήνα αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα.

Ακόμη περισσότεροι θα μπορούσαν να επαναστατήσουν στην ψηφοφορία της Τετάρτης, εκτιμά το Reuters, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μετάσχει στο πρόγραμμα. Σύμμαχοι της Μέρκελ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δηλώσει πως η εμπλοκή του Ταμείου είναι όρος για τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανική βουλή συμφωνία δάνειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ