Μπουονανότε: Το τροχαίο δυστύχημα που σημάδεψε τη ζωή του - Το νέο αστέρι της ΑΕΚ ψάχνει τη «λύτρωση» [εικόνες] - iefimerida.gr

Μπουονανότε: Το τροχαίο δυστύχημα που σημάδεψε τη ζωή του - Το νέο αστέρι της ΑΕΚ ψάχνει τη «λύτρωση» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι σενάριο ταινίας ψυχολογικού θρίλερ. Είναι η πραγματική ιστορία ενός παιδιού που είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, τη ζωή τ ου να καταστρέφεται μέσα σε μια βραδιά και η δυστυχία να στοιχειώνει την καθημερινότητα του τα τελευταία έξι χρόνια. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε έρχεται στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, ψάχνοντας την ποδοσφαιρική λύτρωση.

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε γεννήθηκε στην πόλη Σάντα Φε της Αργεντινής. Αφού έκανε τα πρώτα του βήματα στη Ροζάριο, έφυγε για τη Ρίβερ Πλέιτ, εκεί όπου στο ξεκίνημα της χιλιετίας θα μεταμορφωνόταν σε έναν «μάγο» της μπάλας.

Στα τμήματα υποδομής της Ρίβερ δεν έδωσαν σημασία στα ελάχιστα εκατοστά του κορμιού του. Εφτασε μέχρι το 1,57 και εκεί έμεινε. Ομως ο Θεός του χάρισε απλόχερα ένα απίστευτο ποδοσφαιρικό ταλέντο και έτσι το 2006 κατάφερε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «εκατομμυριούχους».

Το 2008 κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο και μπήκε στην Ολυμπιακή Ομάδα της Αργεντινής, συμπαίκτης με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που θα απασχολούσαν μετέπειτα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ομως σχεδόν ένα χρόνο μετά, η μοίρα έμελλε να παίξει ένα περίεργο παιχνίδι στον Μπουονανότε. Στις 26 Δεκεμβερίου του 2009, παρέα με τους τρεις παιδικούς του φίλους, αποφάσισαν να περάσουν μια όμορφη βραδιά παίζοντας μπιλιάρδο. Αφού διασκέδασαν, πήραν το δρόμο της επιστροφής υπό καταρρακτώδη βροχή. Ο «Νάνος» έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και καρφώθηκε σ' ένα δέντρο όμως η ζώνη που φορούσε, τού έσωσε τη ζωή. Γλίτωσε με ένα σπασμένο χέρι και ένα αιμάτωμα στον πνεύμονα. Οχι όμως και οι φίλοι του.

Μπουονανότε: Το τροχαίο δυστύχημα που σημάδεψε τη ζωή του - Το νέο αστέρι της ΑΕΚ ψάχνει τη «λύτρωση» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οταν ξύπνησε μετά από αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, οι γιατροί προσπάθησαν να τού μεταφέρουν με τρόπο τα νέα. Ηταν η στιγμή που ενώ δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί, ζήτησε να του φέρουν μια ξανθιά κοπέλα, την οποία είχε γνωρίσει εκείνο το βράδυ παίζοντας μπιλιάρδο, λίγο πριν χάσει τους φίλους του. Η κοπέλα βρέθηκε τελικά και η Τζένη είναι μέχρι σήμερα η σύζυγός του και η μητέρα των δύο παιδιών του. Ομως ο πόνος της ψυχής τον είχε κυριεύσει.

Μπουονανότε: Το τροχαίο δυστύχημα που σημάδεψε τη ζωή του - Το νέο αστέρι της ΑΕΚ ψάχνει τη «λύτρωση» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Επί μήνες ολόκληρους προσπαθούσε να διαχειριστεί το θάνατο των κολλητών του. Πάλευε με δαίμονες όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος κάποιους μήνες μετά. Καταδικασμένος, όπως είπε, να τους θυμάται κάθε μέρα και να παρακαλά το Θεό να αλλάξει τη μοίρα.

«Γιατί οι κολλητοί μου και όχι εγω;Μετά από εκείνη τη μέρα σκέφτομαι μόνο τους δικούς μου ανθρώπους. Το μυαλό μου όμω δεν λειτουργεί πια το ίδιο. Πάντα πίστευα ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες και ξαφνικά το έζησα και εγώ. Κάθε μέρα έρχονται αναμνήσεις. Οτι και να κάνω τους σκέφτομαι» είχε δηλώσει σε μια κατάθεση ψυχής ο Μπουονανότε.

Μπουονανότε: Το τροχαίο δυστύχημα που σημάδεψε τη ζωή του - Το νέο αστέρι της ΑΕΚ ψάχνει τη «λύτρωση» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Χεράρδο, ο Εμανουέλ και ο Αλέξις δεν έφυγαν ποτέ από το μυαλό του, την καρδιά του, το κορμί του. Ο ίδιος αποφάσισε να χτυπήσει σε τατουάζ τα ονόματά τους και να ζήσει... μαζί τους με όποιο τρόπο μπορούσε. Η επιστροφή του στα γήπεδα το 2010 και το σύνθημα «δολοφόνε-δολοφόνε» των αντιπάλων της Ρίβερ, τον έφερε μια ώρα νωρίτερα στην Ευρώπη. Ομως δεν ήταν πια ο παίκτης που κάποτε τον σύγκριναν με τον Μέσι.

Τώρα, έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του σε ηλικία 27 ετών. Μετά τις Μάλαγα και Γρανάδα, η ΑΕΚ θα είναι ο 3ος ευρωπαϊκός σύλλογος που θα αγκαλιάσει τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο «κοντός» αναζητά στην Ελλάδα μια ψυχική ανάταση. Οτι τού στέρησε η μοίρα, δεν θα το ξαναβρεί στον πλανήτη Γη όμως εντός αγωνιστικών χώρων ίσως καταφέρει να χαρίσει ορισμένες από τις μαγικές του ενέργειες που στην ανατολή της καριέρας του τον εκτόξευσαν στη συνείδηση όλων των ποδοσφαιρόφιλων ως έναν από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους της γενιάς του!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντιεγκο μπουονανοτε αεκ τροχαίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ