Καθοριστική για την Γερμανία η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας - iefimerida.gr

Καθοριστική για την Γερμανία η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασιστικής σημασίας χαρακτήρισε τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα η εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Κριστιάνε Βιρτς.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ξανά και ξανά τις τελευταίες εβδομάδες πως η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι καθοριστική για την γερμανική κυβέρνηση, αυτό δεν έχει αλλάξει», είπε η εκπρόσωπος της Καγκεκλαρίας.

«Το ΔΝΤ έχει συνδέσει τη συμμετοχή του με ορισμένες προϋποθέσεις και έχει σηματοδοτήσει πως εάν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις αυτές, σχεδιάζει να πάρει στο πακέτο» για την Ελλάδα, συμπλήρωσε η Βιρτς.

Όσον αφορά στην στάση που θα κρατήσει το Ταμείο, ήδη η εκπρόσωπός του στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου, έχε υπογραμμίσει πως η απόφαση για συμμετοχή θα ληφθεί μετά από κινήσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ