Η άγνωστη ιστορία της συμμορίας των ληστών με τα Καλάσνικοφ - iefimerida.gr

Η άγνωστη ιστορία της συμμορίας των ληστών με τα Καλάσνικοφ

ληστές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορία των ληστών με τα καλάσνικοφ αποκαλύπτεται μέσα από τις καταθέσεις τους αλλά και τις καταθέσεις των θυμάτων. Μέσα από αυτές ξετυλίγεται η ιστορία μίας ομάδας που ξεκίνησε από την κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών για να καταλήξει στις ένοπλες ληστείες και τους βιασμούς.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η αστυνομία, ο αρχηγός της συμμορίας, Αλέξανδρος Πέππα και ο Ενέα Πάνο ήταν κολλητοί από το Δημοτικό. Δούλευαν και οι δύο ως ντελιβεράδες στον Νέο Κόσμο. Την πρώτη επαφή με τις αρχές είχαν όταν πριν από ένα χρόνο συνελήφθησαν με τον Ερμίρ Μέτα για κατοχή μικροποσότητας χασίς. «Μετά τη σύλληψή μου για ναρκωτικά, μου είπε ο Πέπα να κλέβουμε σπίτια» κατέθεσε ο Ερμίρ Μέτα. «Εγώ κάνω χασίς και οι άλλοι δύο κοκαϊνη» σημειώνει ο Πέπα και συνεχίζει «έτσι έδωσα 500 ευρώ σε έναν Αλβανό και μου έφερε ένα περίστροφο».

Μετά η ιστορία παίρνει άλλη τροπή. Ακολούθησαν 23 ληστείες σε σπίτια (όπως αυτές σε Γλυφάδα, Παπάγου, Αγία Παρασκευή) και καταστήματα με «μπάζα» από 5 ευρώ μέχρι και 80.000 (από το κοσμηματοπωλείο της Αργυρούπολης). Ο Αλέξανδρος Πέπα φέρεται ο αρχηγός της συμμορίας μιας και αυτός έκανε την επιλογή των στόχων, συμμετείχε στις περισότερες ληστείες και όπως λέει και ο φίλος του Ενέα Πάνο «έπαιρνε τα περισσότερα πράγματα». Από τις εξετάσεις DNA προκύπτει οτι συμμετείχε και στους βιασμούς.

Για όλα αυτά ήταν ενήμερη η 16χρονη φίλη του Ιωάννα η οποία κατηγορείται για κλεπταποδοχή. Οι κατηγορούμενοι έδωσαν πληροφορίες για όλες τις κλοπές, τις οποίες όμως δεν έκαναν πάντα όλοι μαζί, αλλά οι συγκλονιστικότερες μαρτυρίες δόθηκαν από τα θύματα της συμμορίας. Οι μαρτυρίες των γυναικών που βιάστηκαν είναι το λιγότερο συγκλονιστικές. Οι νεαροί αλλοδαποί δεν δίσταζαν με χαρακτηριστική άνεση να βιάζουν τα θύματά τους ενώ οι σύζυγοι και τα παιδιά των θυμάτων βρίσκονταν μέσα στο σπίτι. Γιατί όπως είπαν σε ένα από τα θύματά τους, αφού έκαναν καλή μπάζα, ήθελαν «να το γλεντήσουν»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ