Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ μελετούν τα έγγραφα της συμφωνίας - iefimerida.gr

Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ μελετούν τα έγγραφα της συμφωνίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια τους έχουν πλέον οι Ευρωπαίοι όλα τα έγγραφα που αφορούν τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μελετούν τα κείμενα, προκειμένου να προετοιμαστούν για το Eurogroup της Παρασκευής, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κληθούν να δώσουν το «πράσινο φως» στη νέα συμφωνία.

«Μετά από την τεχνική συμφωνία για το Μνημόνιο Κατανόησης ανάμεσα στους Θεσμούς και τις ελληνικές αρχές, η Κομισιόν σήμερα το πρωί παρέλαβε το απαραίτητο προσχέδιο με τις αποφάσεις για το τριετές πρόγραμμα από τον ESM. Αυτά τα έγγραφα παραδόθηκαν στο Συμβούλιο ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν. «Ο πρόεδρος Γιούνκερ μίλησε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ, για να τον ενημερώσει για την εξέλιξη και να προετοιμαστούν για το αυριανό Eurogroup, όπου η Κομισιόν θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Ντομπρόβσκις», σημείωνε ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα έγγραφα που εστάλησαν από την Κομισιόν στο Eurogroup υπάρχει και ένα που περιλαμβάνει σχέδιο για δάνειο- γέφυρα. Οπως εξήγησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η υποβολή του σχετική εγγράφου ήταν γιατί αποτελεί ένα ενδεχόμενο. «Τώρα είναι στα χέρια των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για να πάρουν την τελική απόφαση. Δεν είναι μία απόφαση της Κομισιόν», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ