Εδιωξαν από καφετέρια τη διπολική αδελφή της Νατάλια Βοντιάνοβα [εικόνες] - iefimerida.gr

Εδιωξαν από καφετέρια τη διπολική αδελφή της Νατάλια Βοντιάνοβα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ναταλία Βοντιάνοβα υποστηρίζει ότι η αδερφή έτυχε κακής και ρατσιστικής μεταχείρισης από τους ιδιοκτήτες μίας καφετέριας στη Ρωσία και μάλιστα στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η 27χρονη αδερφή του διάσημου μοντέλου, Οκσάνα, πάσχει από αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση και σύμφωνα με την αδερφή της, κατά τη διάρκεια μίας βόλτας με την γυναίκα που την προσέχει, σταμάτησαν για να ξεκουραστούν σε μία καφετέρια, εκεί όμως οι ιδιοκτήτες τούς επιτέθηκαν φραστικά.

«Συνέβη στο μέσον της εβδομάδας και δεν ήταν κανείς εκεί παρά μόνο ένας πελάτης» είπε το 33χρονο μοντέλο και συνέχισε: «Η σερβιτόρα τις πλησίασε αμέσως και τους είπε ότι απαγορεύεται να παραμείνουν χωρίς να παραγγείλουν φαγητό».

Εδιωξαν από καφετέρια τη διπολική αδελφή της Νατάλια Βοντιάνοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η συνοδός της Οκσάνα έκανε την παραγγελία αλλά ο ιδιοκτήτης της καφετέριας πλησίασε και με «αγενή τρόπο» είπε: «Άντε, φύγετε. Τρομάζετε τους πελάτες μας. Φύγετε και πάτε να θεραπευτείτε και κάνε καλά και το παιδί σου πρώτα. Και μόνο τότε να βγαίνει σε δημόσιο χώρο».

Σύμφωνα με την Βοντιάνοβα που μεγάλωσε πουλώντας φρούτα σε λαϊκές, η συνοδός ενημέρωσε ότι πρόκειται για άτομο με ειδικές ανάγκες και ότι το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να περιμένουν μέχρι να ξεκουραστεί η Οκσάνα και μετά να φύγουν. Ο ιδιοκτήτης όμως αρνήθηκε και είπε ότι θα καλέσει την ασφάλεια.

«Η μητέρα μου και η νταντά (έτσι αποκαλούν τη συνοδό) δεν έχουν εκδιωχθεί ποτέ στο παρελθόν από καφετέρια. Για αυτό τον λόγο κάλεσε την μητέρα μου και την ρώτησε τι να κάνει σε αυτή την περίπτωση γιατί γνώριζε ότι ήταν αδύνατο να αναγκάσει την Οκσάνα για οτιδήποτε».

«Ενώ η μητέρα μου», συνεχίζει το μοντέλο, «ήταν στο δρόμο (για την καφετέρια) ο άντρας της ασφάλειας στάθηκε δίπλα στην Οκσάνα και της είπε: Είτε θα φύγεις, είτε θα καλέσουμε την ψυχιατρική υπηρεσία. Θα καλέσουμε ένα ασθενοφόρο και θα σε κλειδώσουμε στο κελάρι», είπε η Βοντιάνοβα και συμπλήρωσε ότι ακόμα και ο μοναδικός άλλος πελάτης που ήταν στο καφέ έκανε έκκληση να μην ενοχλούν την μικρή της αδερφή.

Εδιωξαν από καφετέρια τη διπολική αδελφή της Νατάλια Βοντιάνοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η δύσκολη κατάσταση όμως για την οικογένεια της Βοντιάνοβα δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνεχίστηκε όταν έφτασε η μητέρα της στην καφετέρια. Η μητέρα του μοντέλου ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του καφέ ότι η υπόθεση δεν θα κλείσει εκεί γιατί αυτό το ζήτημα αφορά όλους τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Επιπλέον, στην έξοδό τους από το πάρκο στο οποίο βρισκόταν η καφετέρια μία ομάδα αστυνομικών περίμεναν τις τρεις γυναίκες. Η μητέρα της Βοντιάνοβα αναγκάστηκε να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία το χουλιγκανισμού και να περάσει εκεί μερικές ώρες μέχρι να αναγνωριστεί ως συγγενής του μοντέλου.

Εδιωξαν από καφετέρια τη διπολική αδελφή της Νατάλια Βοντιάνοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η άλλη πλευρά πάντως υποστηρίζει μία εντελώς διαφορετική εκδοχή. Όπως αναφέρει ο γιος του ιδιοκτήτη, ο μπάρμαν του είπε ότι η είδε την Οκσάνα να μην ελέγχει τον εαυτό της. «Βλέπετε είναι ένα άρρωστο άτομο» σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο γιος του ιδιοκτήτη και συνέχισε περιγράφοντας μια σκηνή στην οποία η αδερφή του μοντέλου χτυπούσε το κεφάλι της σε μία πόρτα και στη συνέχεια έπεσε στο πάτωμα.

Όπως αναφέρει, οι υπάλληλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην κατάσταση, αλλά οι δύο γυναίκες ήταν εντελώς αρνητικές.

Εδιωξαν από καφετέρια τη διπολική αδελφή της Νατάλια Βοντιάνοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Εδιωξαν από καφετέρια τη διπολική αδελφή της Νατάλια Βοντιάνοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Εδιωξαν από καφετέρια τη διπολική αδελφή της Νατάλια Βοντιάνοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ