Οι ταινίες της εβδομάδας - 15αύγουστος με 4 φιλμ [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Οι ταινίες της εβδομάδας - 15αύγουστος με 4 φιλμ [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η θερινή ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου είναι ως φαίνεται η αιτία για μια όχι και τόσο πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα. Κι αυτό ίσως είναι μια ευκαιρία για να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και οι κριτικοί... Παρ όλα αυτά ο Βιμ Βέντερς επιμένει πώς «Όλα Θα πάνε καλά» στην καινούργια του ταινία και ο Όρσον Γουέλς μας καλεί σε κλασική νουάρ κρουαζιέρα με μια «Κυρία απ’ τη Σαγκάη».

Όλα θα Πανε Καλά Δράμα ΗΠΑ / 2015
Everything Will Be Fine

  • Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς
  • Παίζουν : Τζέιμς Φράνκο, Σαρλότ Γκενσμπούργκ,Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρί-Ζοζέ Κροζ 
  • Τρέηλερ:

Τι Συμβαίνει:

Όχι από τις καλύτερες ταινίες που μπορεί να δει κανείς από τον πολύ καλό Γερμανό σκηνοθέτη που μας έχει χαρίσει ταινίες σαν τον «Αμερικανό Φίλο». Εδώ και καιρό δεν φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερή του δημιουργική φόρμα με το πιο ενδιαφέρον φιλμ εδώ και μια δεκαετία να είναι ένα ντοκυμαντέρ για την Πίνα Μπάους! Χωρίς ηλεκτρισμό και σκηνοθετικό οίστρο κι αυτή του η ταινία φαίνεται να κυλά άνευρα και επίπεδα καθώς προσπαθεί να μεταφέρει στην οθόνη το σχετικά καλό δράμα που έγραψε ο Νορβηγός Μπιορν Γιοχανσεν.

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ. Ένα αυτοκίνητο σε έναν επαρχιακό δρόμο. Χιονίζει, η ορατότητα είναι περιορισμένη. Ξαφνικά, ένα έλκηθρο γλιστρά, από το πουθενά, σε έναν λόφο. Το αυτοκίνητο σταματά και όλα βυθίζονται στη σιωπή.

Ο οδηγός είναι ένας συγγραφέας, ο Τόμας. Δεν έχει εκείνος ευθύνη για το ατύχημα, αλλά ούτε και ο μικρός Κρίστοφερ, που έπρεπε να φροντίσει να μη βγει στο δρόμο ο αδελφός του, ούτε η μητέρα τους, Κέιτ, που έπρεπε να είχε καλέσει τα παιδιά μέσα νωρίτερα.

Ο Τόμας πέφτει σε κατάθλιψη και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γράψει. Έχει, όμως, δικαίωμα να βασίσει το έργο του πάνω σε βιώματα και τη θλίψη των άλλων; Το ταξίδι του θα του αποδείξει ότι δεν είναι απλώς ο χρόνος που γιατρεύει τις πληγές αλλά το κουράγιο να αντιμετωπίσεις το παρελθόν και να συγχωρείς. Ειδικά τον εαυτό σου.

3 Γάμοι Σε Ένα Μήνα Κωμωδία Ισπανία / 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας - 15αύγουστος με 4 φιλμ [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0
  • Tres bodas  de  mas
  • Σκηνοθεσία: Χαβιέ Ρουίζ Καλντέρα
  • Παίζουν  Ίνμα Κουέστα, Μαρτίνο Ρίβας, Κουιμ Γκουτιέρεζ, Πάκο Λεόν, Ρόσι ντε Πάλμα,Μαρία Μπότο, Λάουρα Σάντσεζ.
  • Τρέηλερ:https:

Τι Συμβαίνει:

Οι Ισπανοί κάνουν και αδιάφορες κωμωδίες! Αυτήν την εβδομάδα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια πηγαίνοντας σε τρεις γάμους ταυτόχρονα! Η κατά τα άλα χαριτωμένη Ίνμα Κουέστα κολυμπά σε ένα κακόγουστο σενάριο με πολύ χοντροκοπιά.

Η ζωή της Ρουθ πιάνει πάτο όταν ο φίλος της την χωρίζει. Και ενώ νομίζει ότι δεν υπάρχει πιό κάτω από τον πάτο… θα συναντήσει τον «απόπατο», όταν τρείς προσκλήσεις γάμου απο τους πρώην σύντροφους της θα καταφτάσουν τη στιγμή που αδυνατεί να προσδιορίσει εκ’ νέου τη ζωή της. Αποφασισμένη να μην κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, με ψηλά το κεφάλι, θα παρευρεθεί και στους τρείς γάμους και να τους δείξει ότι γι’ αύτη η ζωή συνεχίζεται.

Μια αλληλουχία από κωμικοτραγικές παρεξηγήσεις που φτάνουν στα άκρα, ολοκληρωνούν την πιο εξωφρενικά αστεία ισπανική κωμωδία του καλοκαιριού! Όπως ξέρουν όλες οι γυναίκες, το χειρότερο πράγμα από το να παρευρεθείς στον γάμο του πρωήν σου, είναι να σε προσκαλέσουν και οι τρείς πρώην στο γάμο τους.... μέσα στον ίδιο μήνα!

Μαθήματα Οδήγησης -Κωμωδία ΗΠΑ/2015

Οι ταινίες της εβδομάδας - 15αύγουστος με 4 φιλμ [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1
  • Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Κοϊξέ
  • Παίζου : Μπεν Κίνγκσλεϊ, Πατρίτσια Κλάρκσον
  • Τρέηλερ:https:

Ο δάσκαλος καμιά φορά έχει πολλά να μάθει απ τον μαθητή προπαντός αν ο μαθητής είναι κριτικός βιβλίων και ο δάσκαλος ένας συμπαθής Ινδός νεοϋορκέζος καθηγητής οδήγησης που κρατά ψηλά την υπερηφάνεια της πολιτιστικής του ταυτότητας. Η αλληγορίες με τα μαθήματα είναι εύκολες όπως και όλη η ταινία που αναπτύσσεται νωχελικά σύμφωνα με τη σκηνοθετική συνταγή.
Η Γουέντι είναι μια συγγραφέας που ο σύζυγος της μόλις την εγκατέλειψε για μια νεότερη γυναίκα- ο Νταρβάν είναι ένας γλυκομίλητος ταξιτζής από την Ινδία που είναι έτοιμος να παντρευτεί με προξενιό. Καθώς η Γούεντι προσπαθεί να κερδίσει και πάλι την ανεξαρτησία της, συναντά ένα εμπόδιο ιδιαίτερα κοινό στους Νεοϋρκέζους: δεν ξέρει να οδηγεί. Θα προσλάβει τον Νταρβάν για να της μάθει, κι όσο εκείνος της δείχνει πως να κρατά το τιμόνι, εκείνη του δείχνει πως να προσεγγίζει τις γυναίκες. Μία απρόσμενη φιλία τους φέρνει κοντά στη χαρά, το χιούμορ και την αγάπη που βρίσκεις όταν ξεκινάς τη ζωή σου από την αρχή.

Η κυρία απ' τη Σανγκάη -Φιλμ Νουάρ, ΗΠΑ/1947

Οι ταινίες της εβδομάδας - 15αύγουστος με 4 φιλμ [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2
  • Σκηνοθεσία: Όρσον Γουέλς
  • Παίζουν : Ρίτα Χέηγουωρθ, Όρσον Γουέλς, Έβερετ Σλόαν
  • Τρέηλερ:

Τι Συμβαίνει:
Αυτό το καλοκαίρι ίσως είναι μια ευκαιρία να δείτε (ή να ξαναδείτε) ένα από τα καλύτερα φιλμ νουάρ όλων των εποχών από έναν άνθρωπο που διαμόρφωσε την ιστορία του Σινεμά. Τον Όρσον Γουελς.
Ένας Ιρλανδός ναυτικός, ο Μάικλ Ο' Χάρα, συναντά στο Σέντραλ Παρκ την όμορφη ξανθιά Έλσα και τη σώζει από την επίθεση τριών κακοποιών. Συνοδεύοντάς την σπίτι της, γνωρίζει το σύζυγό της, το δικηγόρο Άρθουρ Μπάνιστερ, που έχει μια ελαφρά αναπηρία. Καθώς πρόκειται να πάνε στο Σαν Φρανσίσκο με το γιοτ τους H Κυρία Απ’ τη Σαγκάη Φιλμ Νουαρ, ΗΠΑ / 1947του προσφέρουν δουλειά και ο Μάικλ δέχεται.

Στο γιοτ βρίσκεται και ο συνέταιρος του Άρθουρ, ο Τζορτζ Γκρίσμπι, που πείθει τον Μάικλ να τον βοηθήσει να σκηνοθετήσει το θάνατό του, έναντι αδρής αμοιβής. Ο Μάικλ που σχεδιάζει με τα χρήματα να το σκάσει με την Έλσα, την οποία έχει ερωτευτεί, δέχεται και υπογράφει μια ομολογία της “δολοφονίας”.
Στην υπόθεση παρεμβαίνει ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Σίντνεϊ Μπρουμ, ο οποίος έχει μάθει ότι το παραγματικό σχέδιο του Γκρίσμπι είναι να δολοφονήσει τον Μπάνιστερ και να ενοχοποιήσει τον Μάικλ, ενώ ο ίδιος θα θεωρείται νεκρός. Ωστόσο, αυτός που τελικά δολοφονείται είναι ο Γκρίσμπι και ο Μάικλ συλλαμβάνεται, εφόσον μάλιστα υπάρχει και η ομολογία του. Την υπεράσπισή του αναλαμβάνει ο Μπάνιστερ, που μετατρέπει τη δίκη σε φάρσα. Ο Μάικλ δραπετεύει και μαζί με την Έλσα καταφεύγουν σε ένα θέατρο της Τσάινα Τάουν. Εκεί ο Μάικλ καταλαβαίνει ότι αυτή είναι που σκότωσε τον Γκρίσμπι. Η Έλσα, μαζί με κάποιους Κινέζους φίλους της, τον μεταφέρουν αναίσθητο σε ένα δωμάτιο με καθρέφτες, όπου του ομολογεί ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να σκοτώσουν μαζί με τον Γκρίσμπι τον άντρα της, αλλά η παρέμβαση του Μπρουμ τους χάλασε τα σχέδια. Φτάνει και ο Μπάνιστερ και οι δύο σύζυγοι ανταλλάσσουν πυροβολισμούς, σε μια θεαματική σκηνή, όπου τα πάντα πολλαπλασιάζονται από τους καθρέφτες. Ο Μάικλ κατορθώνει να διαφύγει, σίγουρος ότι θα μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταινίες σινεμά Ταινίες της Εβδομάδας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ