Reuters: Υπό στενή επιτήρηση της ΕΕ η Ελλάδα μετά τη συμφωνία - iefimerida.gr

Reuters: Υπό στενή επιτήρηση της ΕΕ η Ελλάδα μετά τη συμφωνία

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό στενή επιτήρηση σκοπεύει να κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση την Ελλάδα, μετά από τη συμφωνία, σύμφωνα με το Reuters.

Το νέο πρόγραμμα των 85 δισ. ευρώ θα περάσει από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης από τους δανειστές τον Οκτώβριο, ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ενώ σημείωναν επίσης ότι η όποια συζήτηση για την ελάφρυνση χρέους θα γίνει αργότερα.

«Θα γίνει μια αυστηρή πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής των μέτρων τον Οκτώβριο», προειδοποίησε πηγή της ΕΕ. Αλλες πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι τα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό και οι τράπεζες θα πάρουν την ένεση ρευστότητας μόνο μετά από τα stress tests, στα τέλη Οκτωβρίου. Ομως ένα πρώτο ποσό, της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, θα διατεθεί άμεσα για να τονωθεί η εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες ενώ οι αρχές θα διεξαγάγουν έναν λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο των πόρων τους που αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιτήρηση αξιολόγηση συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ