ΚΕΕΛΠΝΟ: Υγειονομική βόμβα τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας - iefimerida.gr

ΚΕΕΛΠΝΟ: Υγειονομική βόμβα τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας

σκουπίδια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί με δραματικές συνέπειες για την κοινωνία, χαρακτηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλους τους Δήμους της Αθήνας μετά τη συσσώρευση περισσότερων από 100.000 τόνων σκουπιδιών.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως μικροοργανισμοί που θα βρεθούν στα απορρίμματα μπορούν να επιζήσουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως η σαλμονέλα του τύφου, η σαλμονέλλα του παρατύφου και η σαλμονέλλα της εντερίτιδας, αυξάνοντας τον κίνδυνο μεταδόσεως ασθενειών από τα απορρίμματα σχετίζονται με την εμφάνιση και τον πολλαπλασιασμό «φορέων» μεταδόσεως διαφόρων νόσων.

Στις γειτονιές οι λόφοι των σκουπιδιών έχουν σκεπάσει κάδους απορριμάτων και κάδους ανακύκλωσης, με αδέσποτα σκυλιά, γάτες, αλλά και ποντίκια να βρίσκουν την ευκαιρία για εύκολη τροφή, αυξάνοντας όμως τον κίνδυνο μολύνσεων και ασθενειών για τους πολίτες.

Μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η κατάσταση δείχνει να οδηγείται σε αδιέξοδο, με... παράπλευρε απώλειες όμως τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι απειλούν να συνεχίσουν ακόμα και με λευκή απεργία από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ