Die Zeit: Το νέο σχέδιο της Γερμανίας για να μην υπάρξει απομείωση του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Die Zeit: Το νέο σχέδιο της Γερμανίας για να μην υπάρξει απομείωση του ελληνικού χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση της Γερμανίας εξετάζει το κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να εγγυηθεί για το ελληνικό χρέος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, αυτό υπάρχει ως ενδεχόμενο προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και έτσι να μην υπάρξει ανάγκη για μεγάλη απομείωση του χρέους της χώρας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ερχόταν σε πλήρη συνάφεια με τις απαιτήσεις της Άνγκελα Μέρκελ για συμμετοχή του Ταμείου στο 3ο Μνημόνιο και αποφυγή απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η Die Zeit, αυτό σημαίνει πως «αν η Ελλάδα ξεμείνει από ρευστό, οι Ευρωπαίοι θα βοηθήσουν και το ΔΝΤ δεν θα υποστεί απώλειες. Ως αντάλλαγμα, το Ταμείο δεν θα απαιτεί πλέον μεγάλη ελάφρυνση χρέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ