«Προσγείωση» από Κομισιόν: Τώρα χρειαζόμαστε και μια πολιτική συμφωνία, δεν αρκεί μόνο η τεχνική - iefimerida.gr

«Προσγείωση» από Κομισιόν: Τώρα χρειαζόμαστε και μια πολιτική συμφωνία, δεν αρκεί μόνο η τεχνική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί ότι μολονότι έχει επιτευχθεί μια καταρχήν τεχνική συμφωνία με την Ελλάδα, απαιτείται ακόμα η έγκρισή της από τους ηγέτες της Ευρώπης.

«Αυτό που δεν έχουμε την παρούσα στιγμή είναι μια πολιτική συμφωνία - και αυτό ακριβώς είναι που χρειαζόμαστε. Υπάρχουν, δε, και κάποιες μικρές λεπτομέρειες που πρέπει ακόμα να διευθετηθούν», είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Αννίκα Μπρέιντχαρτ.

Και πρόσθεσε: «Εχουμε επιτύχει μια τεχνική συμφωνία κατά τις βασικές αρχές της, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται για να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες».

Οπως, μάλιστα, αναφέρει ο Ντάνκαν Ρόμπινσον από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συνομιλήσει αργότερα σήμερα, Τρίτη, με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για τη συμφωνία.

Επίσης, η Κομισιόν αρνήθηκε να αναφέρει ποια κομμάτια της συμφωνίας είναι ακόμα υπό συζήτηση, ενώ οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα, κάτι που αποδεικνύει ότι οι διαφωνίες Ελλάδας - δανειστών δεν είναι σημαντικές, όπως είπε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, ανέφερε ότι θα υπάρξει αργότερα τηλεφωνική επικοινωνία με οικονομικούς αξιωματούχους και από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ, και όχι μόνο από τα τα 19 μέλη της Ευρωζώνης.

Στουμπ: Μένει ακόμα δουλειά να γίνει

Περισσότερη δουλειά μένει να γίνει με τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών.

"Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά, η συμφωνία είναι μεγάλη λέξη", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους διεθνείς πιστωτές της.

"Υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει στις λεπτομέρειες", πρόσθεσε ο Στουμπ, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τη στάση της αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Στουμπ δήλωσε πως η Φινλανδία ζητάει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης. Πρόσθεσε πως η ωρίμανση των δανείων της Ελλάδας μπορεί να επιμηκυνθεί, αλλά απέκλεισε περικοπές χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ